Хліб усьому голова! Готую часниковий хліб, який ідеально смакує до борщу: в 100 разів краще магазинного

Теплий часниковий хліб завжди буде чудовим доповненням до перших страв. Приготувати такий хліб вдома не важко, а виходить він набагато смачніший за магазинний.

Часниковий хліб – це не просто страва, це культурний символ, який переносить нас у гастрономічний світ смаколиків. Його неповторний смак і аромат завойовують серця гурманів по всьому світу. Сьогодні розкриємо вам секрети приготування найкращого часникового хліба, який стане справжньою прикрасою будь-якого столу.

Інгредієнти:

  • 4 чашки борошна вищого сорту
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 2 чайні ложки сухих дріжджів
  • 1,5 чашки теплої води
  • 3-4 зубчиків часнику, дрібно нарізаних
  • Петрушка
  • Додаткова олія для змащування форми

Приготування:

Як вдома приготувати смачний часниковий хліб
Як вдома приготувати смачний часниковий хліб

У великій посудині змішайте борошно, цукор, сіль та сушені дріжджі. Створіть у центрі ямку. Додайте оливкову олію та теплу воду у ямку. Поступово змішуйте інгредієнти, починаючи з центру, до утворення м’якого та еластичного тіста.

Викладіть тісто на дерев’яну дошку і замісіть протягом 8-10 хвилин, додаючи при необхідності більше борошна, щоб уникнути липкості. Покрийте тісто чистою серветкою та залиште його протягом 1-1,5 години, доки воно не подвоїться у розмірах.

Після відпочинку перенесіть тісто у змащену олією форму для хліба. Розгорніть тісто та вкладіть його в форму, надаючи йому бажану форму. Покрийте форму чистою серветкою та залиште на 30-45 хвилин, доки тісто не підніметься до країв форми.

Рецепт ароматного часникового хліба, який краще за магазинний
Рецепт ароматного часникового хліба, який краще за магазинний

Далі дрібно наріжте часник або натріть на терці. Петрушку слід нарізати також дрібно. Перекладіть часник та петрушку у невелику тарілку, додайте трохи олії та перемішайте. Змастіть часниковою верхівку хліба.

Нагрійте духовку до 200 градусів, зробіть надрізи на поверхні хліба за допомогою гострого ножа. Пекти хліб слід протягом 35-40 хвилин або доки він не стане золотистим.

Популярне

Схожі статті

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.