Часу вдвічі менше, а смакоти вдвічі більше: сусідка дала рецепт лінивих голубців. Довго на кухні не стою

Інколи хочеться посмакувати смачними українськими голубцями, але не хочеться провести пів дня на кухні. Рецепт лінивих голубців значно зекономить час та не відніме смакових якостей.

Голубці – це одна з тих традиційних українських страв, яке завжди радує своїм неповторним смаком та унікальністю. Проте, приготування класичних голубців може зайняти багато часу та зусиль. Щоб полегшити цей процес, пропонуємо вам спробувати рецепт лінивих голубців — смачного та зручного варіанту цієї традиційної страви.

Ліниві голубці у духмяній підливі
Ліниві голубці у духмяній підливі

Інгредієнти:

  • 1 кілограм свинячого або яловичого фаршу
  • 1 головка капусти
  • 1 склянка рису
  • 1 яйце
  • 2 цибулини
  • 3 столові ложки томатної пасти
  • Сіль, перець, спеції за смаком
  • Рослинна олія для смаження

Приготування :

Рис ретельно промийте та зваріть до напівготовності за інструкцією на упаковці. Відцідіть зайву воду. Капусту наріжте дрібною соломкою, а цибулю натріть на терці. Додайте мʼясний фарш, яйце, варений рис, спеції за смаком, сіль та перець.

Як швидко приготувати ліниві голубці
Як швидко приготувати ліниві голубці

З капустяно-м’ясної суміші формуйте кульки розміром з невеличкий апельсин. Обсмажте з двох сторін по 2 хвилини, щоб маса трохи прихватилася та голубці не розлізлися під час тушкування. Розкладіть ці “котлетки”  на дно глибокої каструлі або казана.

Залийте голубці водою змішаною з томатною пастою або бульйоном так, щоб вони були повністю вкриті. Тушкуйте на середньому вогні під кришкою приблизно 30-40 хвилин, до повного готовності капусти. Також можна викласти голубці ц форму для запікання, залити томатною сумішшю та готувати в духовці при 180 градусах протягом 40-45 хвилин.

Подавайте ліниві голубці гарячими, можна полити сметаною або будь-яким соусом на ваш смак, прикрасьте зеленню та смакуйте із задоволенням у родинному колі.

Популярне

Схожі статті

Годую домашніх не простою яєчнею, а в помідорах: таку яскраву запіканку обожнюють і дорослі, й діти

Яєчню на сніданок полюбляють усі. Але якщо придумати неординарну подачу в помідорах, то страва піде з неабиякою насолодою, зарядивши чудовим настроєм на весь робочий день.

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!