Не пиріг, а золото! Навчила всіх подруг готувати цю пухку смакоту: мало хто знає цей чудесний рецепт

Пиріг за цим рецептом виходить нереально смачним, пухким та ніжним. І хоча для його приготування потрібно трішки постояти біля плити, це того варте.

Якщо ви любите радувати своїх рідних смачною випічкою, зверніть увагу на цей рецепт. Пиріг приготовлений таким способом виходить повітряним і ніжним. Він трохи нагадує бісквіт, але більш вологий і насичений за смаком.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 4 шт;
  • цукор – 250 г;
  • молоко – 240 мл;
  • вершкове масло – 70 г;
  • сіль – 1 дрібка;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • розпушувач тіста – 2 ч.л;
  • борошно – 350 г.

Спосіб приготування:

Холодні яйця з холодильника розбиваємо у миску та змішуємо з цукром, ваніллю та дрібкою солі. Збиваємо цю суміш міксером до утворення пишної, світлої маси.

До просіяного борошна додаємо розпушувач тіста і перемішуємо. Додаємо половину всього борошна в яєчну масу і, перемішуємо вінчиком. Виходить пишне, в’язке тісто.

Рецепт пухкого і ніжного пирога до чаю на молоці
Рецепт пухкого і ніжного пирога до чаю на молоці

Молоко переливаємо у сотейник і додаємо до нього вершкове масло. Нагріваємо молоко до гарячого стану, щоб ростопилося все масло. Далі половину гарячого молока вливаємо у тісто і ретельно перемішуємо до однорідності. Після цього всипаємо другу частину борошна і знову перемішуємо до однорідності. Тоді вливаємо молоко, яке залишилось і знову перемішуємо.

Готове тісто виходить трішки рідшим, ніж класичне тісто на оладки. При цьому воно залишається пишним.

Рецепт пухкого і ніжного пирога до чаю на молоці
Рецепт пухкого і ніжного пирога до чаю на молоці

Форму для випічки (20х30 см) вистеляємо пергаментним папером і змащуємо олією або вершковим масло. Перекладаємо тісто до форми та ставимо у духовку випікатися при температурі 180 градусів 35-40 хвилин. Духовку потрібно розігріти завчасно.

Готовий пиріг припилюємо цукровою пудрою, ріжемо на порційні шматочки і подаємо до столу. Такий пиріг довго залишається м’яким, ніжним і має приємний вершковий аромат.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Люблю на застілля готувати запіканки. Це завжди поживно та швидко: картопля з курячою грудкою під сиром

Коли настає час вибору гарячої страви для столу, хочеться знайти щось смачне, ситне і водночас просте в приготуванні. Картопляна запіканка з курячою грудкою під сиром – це саме той ідеальний вибір.

Краще дивитись на зморшки, ніж піти до хірурга: Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька проти пластики обличчя?

Дві українські телеведучі, Марічка Падалко та Соломія Вітвіцька, демонструють, що природна краса та зрілість можуть бути настільки ж привабливими, як і молодість, повернена пластичними операціями.

Коли я печу італійське печиво з яблуками та горіхами, то діти чергують на кухні: розлітається ще гарячим

Італійська кухня відома своїми неперевершеними десертами, що підкорюють серця гурманів по всьому світу. Одним із таких кулінарних шедеврів є м'яке печиво з яблуками та волоськими горіхами.