Дешеву перловку купую пачками не на розсольник: готую на сковороді. Ну дуже цікавий і смачний рецепт на обід

Якщо перлову кашу приготувати на пательні з підсмаженими цибулькою та морквою, то навіть м'ясо подавати не знадобиться. Отримаєте повноцінну вечерю, що особливо актуально під час посту.

Перловка на сковорідці виходить ситною, розсипчастою і дуже-дуже смачною. Обов’язково спробуйте. Ця страва стане найулюбленішою у вашій родині.

Вам знадобиться:

  • 1 скл. перлової крупи;
  • 1 ч.лож. куркуми;
  • 1 ч.лож Вегетти;
  • 2 скл. води;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 0,25 ч.лож. солі.
Перлова каша на пательні з цибулею та морквою

Щоб приготувати смачну перлову кашу, поставте сковорідку на плиту. Влийте трішки олії. Коли розігріється, додайте обчищену й нарізану кубиками цибулину. Смажте, постійно помішуючи, до прозорості.

Перлова каша на пательні з цибулею та морквою

Покладіть моркву, натерту на тертушці з великими отворами. Ще трішки підсмажте, не забуваючи перемішувати. Додайте перлову крупу, яку попередньо промийте. Перемішайте.

Перлова каша на пательні з цибулею та морквою

Промивати перловку слід у кількох водах, допоки рідина не стане прозорою. Можете, якщо час дозволяє, залити чисту крупу водою і залишити набрякати на 30-60 хвилин. Перед використанням дістанете шумівкою, дочекаєтеся, поки вода стече, і відправите на пательню.

Перлова каша на пательні з цибулею та морквою

Всипте куркуму, Вегетту чи будь-яку іншу приправу чи бульйонний кубик. Влийте воду, перемішайте, посоліть. Накрийте кришкою та виставте мінімальній вогонь. Нехай томиться 40 хвилин. Заглядати й перемішувати перловку не потрібно.

Перлова каша на сковороді виходить розсипчастою і дуже смачною. Вона настільки ситна, що можна повечеряти без м’яса, і втамувати почуття голоду. За бажанням, можете додати на пательню ще й дрібно нарізані помідори та солодкий перець. Вийде ще більш вітамінно.

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.