Ніколи більше не зіпсую картоплю: виявляється, я все життя неправильно смажила картоплю. Свекруха навчила

Нічого не може бути простішим і ріднішим за смажену картоплю. Однак навіть таку, здавалося б, звичайнісіньку страву можна подарувати по-особливому. Саме такий рецепт ми сьогодні й представимо.

Смажена картопля знайома всім нам із дитинства. Вона присутня майже на кожному столі, а коли потрібно швидко приготувати щось ситне – картопля завжди стає чудовим варіантом і виручає в таких ситуаціях.

З цим рецептом ви отримаєте ароматну картоплю, яка буде вкрита золотистою та хрусткою скоринкою, а всередині стане ніжною і розсипчастою.

Знадобиться нам небагато:

  • Картопля – 1 кілограм
  • Олія – 70 мілілітрів
  • Сіль – 1,5 чайні ложки
  • Зелень – за особистими уподобаннями

Для початку потрібно почистити та нарізати картоплю. Нарізаємо невеликими кубиками. Взагалі-то, форма не так важлива. Головне, щоб вони були однаково невеликого розміру. Це потрібно, щоб картопля рівномірно просмажилася.

Потім замочуємо її в холодній воді. Залишаємо на 30-40 хвилин, щоб весь зайвий крохмаль вийшов. Після цього залишаємо висохнути на паперових рушниках.

Далі нам знадобиться миска. Висипаємо в неї картоплю та додаємо сіль. Ретельно перемішуємо і ніби втираємо сіль у картоплю, щоб усі шматочки просолилися однаково.

Рецепт смаженої картоплі
Рецепт смаженої картоплі

Приступаємо безпосередньо до смаження. Виливаємо олію на сковорідку. Важливо, щоб її не було мало, але й переборщувати не варто. Сковороду потрібно розжарити на максимальному вогні. Тепер висипаємо картоплю і закриваємо кришку. Тримаємо її 15 хвилин на слабкому вогні.

Потім потрібно прибрати кришку й увімкнути максимальний вогонь. Щойно картопля знизу покриється скоринкою, її потрібно перевернути. Повторити цю маніпуляцію потрібно 2 рази. Потім знімаємо готову картоплю. Посипаємо зеленню, також можна додати перець і спеції за смаком, і страва готова

Популярне

Схожі статті

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.

Скромний хлопчик з короткою стрижкою вразив навіть Притулу: таким був Артем Пивоваров на шоу “СуперІнтуїція”

Артем Пивоваров стрімко увірвався в український шоубізнес, зайнявши власну нішу й ведучи активну діяльність. Артист постійно започатковує цікаві проєкти. Дізнаймося, з чого все почалося.