Так тісто на чебуреки ще ніхто не робив: хрустке, еластичне і дуже швидке. Сік з начинки ніколи не витікає

Приготувати хрусткі чебуреки з еластичним тістом з легкістю може кожна господиня. Потрібно лише знайти вдалий рецепт і ароматні чебуреки з соковитою начинкою зовсім скоро будуть на вашому столі.

Чебуреки – це одна з популярних страв серед закусок, яка підкорює своєю хрусткою скоринкою та соковитою начинкою. І хоча вони можуть здатися складними у приготуванні, я маю рецепт, що забезпечить вам ідеальну хрусткість та еластичність в кожному чебуреку. Тісто просте у приготуванні, не рветься при смаженні, не залишається сирим всередині та зберігає соковитість начинки до самої трапези.

Соковиті чебуреки та хрумке тісто за простим рецептом
Соковиті чебуреки та хрумке тісто за простим рецептом

Інгредієнти:

  • 2 чашки просіяного борошна
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 3/4 чашки води (теплої)
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 300 грамів фаршу (яловичина, баранина або курка – за вашим вибором)
  • 1 цибуля  (нарізана)
  • 2 зубчики часнику (пресовані)
  • Сіль і перець за смаком
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

У велику тару насипте борошно, сіль та поступово додавайте теплу воду, та олію, мішаючи до отримання тіста. Перенесіть тісто на стіл, посипаний борошном, та замісіть протягом 5-7 хвилин, доки воно не стане м’яким та еластичним. Тісто не повинно рватися та липнути до рук. Покрийте тісто чистим рушником і залиште його на 30-40 хвилин для відпочинку.

Смачні та хрумкі чебуреки стануть смачним доповненням будь-якого обіду
Смачні та хрумкі чебуреки стануть смачним доповненням будь-якого обіду

Під час того, як тісто відпочиває, підготуйте начинку. Перекрутіть м’ясо до стану фаршу або візьміть вже готовий фарш, і змішайте його з нарізаною цибулею та часником. Додайте сіль та перець за смаком, а також пару столових ложок води, щоб при смаженні утворився бульйон і начинка була соковита.

Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні. Розкатайте тісто на тонкі шари та виріжте круги за допомогою блюдця або форми. На кожну половину круга розподіліть начинку. Згорніть тісто над начинкою, створюючи півмісяць, і зліпіть краї. Окуніть кожен чебурек у воду та виваляйте в борошні для додаткової хрусткості.

Як правильно формувати чебуреки
Як правильно формувати чебуреки

Покладіть чебуреки на розігріту пательню з олією та смажте з обох сторін до золотистого кольору. Після смаження положіть чебуреки на серветки або паперовий рушник, щоб зняти надмірне масло. Подаються гарячими з соусами або сметаною.

Цей рецепт гарантує, що ваші чебуреки завжди будуть ідеально хрусткими, еластичними та смачними. Вони будуть розкішним додатком до будь-якого обіду або вечері, і ви будете отримувати компліменти за свою майстерність кулінара!

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.