Ні краплі олії не вбирають і не осідають: ідеально смачні і пишні пончики. На пиріжки час більше не витрачаю

Як ефектно та незабутньо завершити будь-яке застілля? Звичайно гарним десертом! Пончики будуть чудовим варіантом, щоб здивувати ваших гостей, і особливо дітей. Цей рецепт нікого не залишить байдужим.

Пончики завжди асоціюються зі святом. Цей рецепт не виняток. Яскрава верхівка додасть фарб навіть у сірий і непримітний день.

Інгредієнти:

  • Борошно – 640 грам
  • Цукор – 60 грам
  • Сухі дріжджі -14 грам
  • Вершкове масло – 90 грам
  • Молоко 3,2% – 250 мілілітрів
  • Яйця – 2 штуки
  • Ванільний цукор
  • Шоколад
  • Вершки
  • Сіль

Приготування починаємо з того, що виливаємо в одну велику посудину підігріте молоко і розтоплене вершкове масло. Додаємо яйця та ванільний цукор, висипаємо дріжджі, цукор і дрібку солі. Слідом сиплемо борошно. Його важливо просіяти, щоб не утворювалися грудочки.

Усе це потрібно ретельно перемішати, поки тісто не набуде звичного вигляду.  Можна використовувати кухонний комбайн, звичайний міксер або навіть ложку. Головне, бути акуратним, тому що вся ця суміш у первісному вигляді може розлітатися при великій швидкості перемішування.

Перемішування вручну займе хвилин 15. Машиною, звісно, буде швидше, але це не має принципового значення. Тісто має вийти однорідним і перестати прилипати до рук. Тепер накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо в цій же мисці на годину, щоб воно піднімалося.

Коли тісто підніметься, перекладаємо його на стіл. Зараз його потрібно кілька хвилин розминати руками. Потім готове тісто потрібно розкатати в пласт до товщини в один сантиметр.

Тепер робимо заготовки. Існують спеціальні формочки, щоб надати пончику знаменитої форми з отвором у центрі. Таку формочку можна замінити звичайним кондитерським кільцем, а серединку вирізати кришкою від пляшки.

Смачні і пишні пончики
Смачні і пишні пончики

Смажити пончики важливо на слабкому вогні, щоб олія не була сильно розпеченою. Це запобіжить їхньому підгорянню. Обсмажуємо з кожного боку до золотистої скоринки. У готового пончика по периметру залишається світла смуга. Викладаємо пончики на сухі серветки, щоб на них стікало зайве масло.

Тепер готуємо прикраси. Тут можна використовувати як один вид шоколаду, так і кілька. Розігріваємо жирні вершки та заливаємо ними шоколад. Якщо він одразу не розтоплюється повністю, можна розтопити в мікрохвильовці або на паровій бані. За бажанням у цю суміш можна додати харчових барвників.

Залишається тільки намазати пончики отриманою масою. Потім можна додати будь-яку цукрову посипку. Красиві та повітряні пончики готові.

Популярне

Схожі статті

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.

Однією порцією сита вся сім’я. Готується простіше простого, але як смачно виходить: пісочний пиріг із фаршем

Випічка давно є невід'ємною частиною нашого життя. Усі ми любимо пироги, хоч як десерт, хоч як повноцінний обід. Сьогодні ми підготували простий рецепт ситного пирога з пісочного тіста з фаршем.

31-річну Марію Яремчук побачили з чималим животиком: хто ж батько майбутньої дитинки – невже Пономарьов?

Коли мережею став гуляти ролик із вагітною дівчиною, яка дуже схожа на Марію Яремчук, усі стали гадати – хто ж батько дитинки? Звісно, найперші підозри впали на Олександра Пономарьова.