Хрумкі по краях і ніжні всередині: про борошно і яйця в рецепті раджу забути. Як приготувати ідеальні деруни

У піст немає приводу відмовлятися без смачних улюблених дерунів. Просто слід приготувати картопляну страву без яйця. Заразом обійдемося навіть без борошна.

Не переживайте, що деруни будуть без яєць. Вони й так чудово триматимуть форму.

Вам знадобиться:

  • 1 кг картоплі;
  • 2 цибулини;
  • 2 ст.лож. крохмалю;
  • 2 зубці часнику;
  • 30 мл олії;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 0,5 ч.лож. спецій.
Картопляні деруни без яєць та борошна

Пісні деруни готуватимемо без яєць та борошна. Цибулю обчистьте та промийте під краном. Картоплю теж почистьте, вимийте та натріть на середній тертушці. Можете скористатися кухонним комбайном із насадкою терка.

Картопляні деруни без яєць та борошна

Картоплю складіть у глибоку миску. Якщо утвориться рідина, її потрібно злити, а картопляну масу відтиснути руками. Цибулю можете теж натерти на тертушці або мілко подрібніть ножем. Додайте до картоплі. Всипте розчавлений часник, сушену зелень та чорний мелений перець. Щоб маса була густішою, всипте крохмаль.

Картопляні деруни без яєць та борошна

Поставте на вогонь пательню, щоб розігрілася. Влийте небагато олії. Ложкою викладайте картопляну масу на сковорідку. Смажте на середньому вогні близько 2 хвилин. Переверніть підрум’янені деруни на інший бік і теж підсмажте до золотавого кольору.

Картопляні деруни без яєць та борошна

Викладайте на паперовий рушник, щоб всотався зайвий жир. Подавайте до столу в гарячому вигляді. Якщо готуєте деруни не під час посту, можете поставити на стіл сметану. В іншому разі обмежтеся кетчупом.

Якщо хочете, щоб деруни були схожими на оладки, тоді натріть картоплю на дрібній тертушці. Вони будуть набагато ніжнішими на смак. Страва виходить настільки ситна, що може виступати основною. Подати до дерунів можна хіба що овочі – свіжі чи солоні.

Популярне

Схожі статті

Ви будете хвалитися цією стравою перед знайомими: рецепт найніжнішої картопляної запіканки з м’ясом

Картопля запечена з м'ясом під сирною скоринкою – це дуже смачна і ситна страва, яка підійде на свято і на кожен день. Всього кілька кулінарних секретів і ви приготуєте ідеальну запіканку!

Хто красивіший без марафету? Ольга та Наталія Сумські показалися без макіяжу і вразили природною красою

Сестер Ольгу та Наталію Сумських вважають одними з найкрасивіших жінок українського шоу-бізнесу. Так як виглядають акторки без макіяжу та марафету?

Невістка – в горлі кістка? Третя дружина Остапчука показала, який “багатий” стіл накрила для свекрухи

Великдень заведено відзначати всією родиною. От і батьки Володимира Остапчука вирішили відвідати сина з невісткою. Як зустріла молода невістка свекра та свекруху?