Почула рецепт у сусідів. З тістом і начинкою більше не вожуся: справжні пиріжки без мороки. Улітають за 5 хв

Кожен любить домашні пиріжки. Їхній смак повертає нас у дитинство, але як же лінь возитися з тістом. З цим рецептом можна насолодитися пиріжками, але при цьому не морочитися над довгим приготуванням.

Цей рецепт ідеально підходить для моментів, коли немає сил і часу розводити велике готування, а потрібно нагодувати сім’ю або навіть гостей. Мінімум інгредієнтів, усього 10-15 хвилин часу, а результат вражає.

Інгредієнти для пиріжків:

  • 1 яйце
  • 1 чайна ложка цукру
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 500 мілілітрів теплого кефіру
  • 300-400 грамів борошна

У миску розбиваємо яйце, додаємо чайну ложку цукру і половинку солі. Збовтуємо все разом. Коли яйце збилося, доливаємо теплий кефір. Перемішуємо і поступово додаємо просіяне борошно. Коли тісто починає густіти, додаємо соду і знову перемішуємо.

Відставляємо тісто вбік і займемося начинкою.

Для неї нам знадобиться:

  • 5 варених яєць
  • Цибуля зелена
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець

Кладемо в миску 5 яєць та розминаємо їх товкучкою, додаємо в них нарізану зелену цибулю. Сиплемо сіль і перець за смаком. Добре все перемішуємо, ніби розтираючи. Важливо, щоб усе розмішалося і стало майже однорідною масою.

Ліниві пиріжки
Ліниві пиріжки

Можна переходити до смаження. Наливаємо трохи олії на сковороду. Коли вона прогріється, ставимо мінімальний вогонь. На сковорідку викладаємо тісто. Для одного пиріжка – одна столова ложка. Начинку викладаємо прямо на тісто. Накриваємо кришкою і даємо пиріжкам посмажитися 3-4 хвилини.

Потім знову набираємо тісто, цього разу по половині ложки, і закриваємо ним начинку на попередній порції. І тільки тепер перевертаємо пиріжки. Знову накриваємо кришкою і чекаємо 3-4 хвилини.

Пиріжки готові! Начинка для них може бути найрізноманітнішою: гриби, яблука, вишні – все, чого забажає душа.

Популярне

Схожі статті

За раз з’їла 20 штук, не пошкодувала: нереальні кекси. Краще не повторюйте рецепт – будете готувати постійно

Якщо додати в тісто для кексів апельсин, то випічка стане просто неймовірною. Пишні ніжні солодкі вироби матимуть такий аромат, що не можна буде втриматися, щоб не взяти до рук ще один.

Можу їсти хоч щодня! Улюблені коржики на сковороді: сирна начинка та бездріжджове тісто. Покроковий рецепт

Шукаєте гідну альтернативу пиріжкам? Тоді пропонуємо коржики з сиром, які готуються на сковороді. Вони вийдуть не лише смачними, але й дуже ситними. Тільки спробуйте!

Збийте картоплю з яйцем – і отримаєте смачний сніданок, гідний зірки Мішлен: рецепт оладок із ніжного тіста

Приготувати смачний і ситний сніданок навіть для великої родини – справа, на яку вам потрібно буде виділити мінімум часу. Ділимось цікавим рецептом.