Ідеальний рецепт, яким я користуюсь вже дуже давно: м’якенький тортик “Медовий пух” без розкачування коржів

Торт "Медовий пух" виходить у всіх з першого разу та має неймовірно ніжний смак. Приготуйте цей смачний десерт і подавайте до будь-якого столу!

Такий медовий тортик порадує не лише м’якою та ніжною текстурою, але й чудовим смаком. Готується він дуже просто та швидко, адже не потрібно розкачувати коржі. Доповнити десерт можна горіхами або сухофруктами.

Інгредієнти

  • Мед – 250 г
  • Сода – 1 ч. ложка без гірки
  • Яйця – 5 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Пшеничне борошно – 320 г

Для крему

  • Сметана (25%) – 800 г
  • Цукрова пудра – до смаку
Тортик Медовий пух без розкачування коржів
Тортик Медовий пух без розкачування коржів

Рецепт

Спочатку слід приготувати тісто. Для цього у глибоку каструлю з товстим дном покласти мед, додати соду та відправити на плиту. Готувати на помірному вогні, постійно помішуючи, доки маса не почне кипіти. Зняти масу з плити, перелити в миску і залишити охолоджуватися.

В окрему миску розбити яйця, додати цукор, сіль та збити за допомогою міксера протягом 3-4 хвилин до пишного стану. Повільно вливати теплий мед із содою та перемішувати кухонною лопаткою. Поступово додавати просіяне пшеничне борошно та замішати тісто лопаткою.

Змастити форму для випікання рослинною олією. Дно форми застелити пергаментом, перелити туди тісто й випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 50 хвилин (точний час залежить від особливостей духовки). Готову випічку поділити на 5 коржів, зрізати “шапочку” для крихти та залишити вистигати.

Для приготування крему у глибокій мисці поєднати сметану з цукровою пудрою і перемішати вінчиком (якщо збивати міксером, маса стане рідкою). Подрібнити “шапочку” на дрібну крихту. Змастити перший корж кремом і накрити наступним. Знову змастити кремом й таким чином скласти весь тортик. Змастити боки та верх торта залишеним кремом і посипати крихтою. Залишити десерт в холодильнику на кілька годин для просочування. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Куди поділась улюблениця Оксани Байрак та акторка в минулому Анастасія Зюркалова: тепер офіціантка у Канаді

Як відомо, доля — мінлива леді, що грає людиною завжди. Ось і улюбленицю режисерки жіночих серіалів Оксани Байрак Анастасію Зюркалову вона не оминула своїми "американськими гірками".

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.