Заливаю фарш тістом і в духовку на 30 хвилин: смачний заливний пиріг з м’ясом. Його хочеться готувати щодня

Заливний пиріг за цим рецептом виходить дуже ніжним, пухким і нереально смачним. Готується він максимально просто: все змішав і відправив у духовку!

Заливні пироги – найпростіший варіант несолодкої випічки. Для приготування такого пирога не треба замішувати тісто, не треба чекати, коли воно “відпочине”, чи зійде, як дріжджове. Просто змішайте інгредієнти в мисці і залийте тістом начинку та поставте у духовку. Не зважаючи на всю простоту приготування цієї страви, пиріг виходить дуже смачним, соковитим і ніжним.

Необхідні інгредієнти:

для тіста:

  • яйця – 4 шт;
  • кефір – 400 мл;
  • сода – 1 ч.л без гірки;
  • борошно – 200-220 г;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • цукор – 1 ч.л.

Для начинки:

  • фарш – 400 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • сіль, перець за смаком;
  • вершкове масло – 10 г.

Спосіб приготування:

Для приготування тіста у кефір кімнатної температури додаємо соду, перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин. У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і добре перемішуємо вінчиком. До збитих яєць додаємо кефір з содою і розмішуємо до однорідності. Додаємо до рідких інгредієнтів борошно, добре розмішуємо, щоб не було грудочок і відставляємо тісто. Готове тісто виходить густиною, як сметана.

Рецепт швидкого заливного пирога з фаршем
Рецепт швидкого заливного пирога з фаршем

Для начинки можна використовувати будь-який фарш. Цибулю потрібно натерти на крупну тертку і додати до фаршу. Фарш солимо, перчимо і додаємо улюблені спеції. Добре підійдуть паприка, хмелі-сунелі і готові суміші до м’яса.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. На дно форми виливаємо половину всього тіста і розрівнюємо. Далі викладаємо фарш і заливаємо другою половиною тіста.

Рецепт швидкого заливного пирога з фаршем
Рецепт швидкого заливного пирога з фаршем

Випікаємо пиріг у зарання розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40 хвилин.

Готовий пиріг ріжемо на порційні шматочки і подаємо до столу. Він добре смакує як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.

Животик такий, що на двійню схоже: вагітна Джамала вийшла в люди
перед самими пологами (ФОТО)

Співачка Джамала часто ділиться з фанатами світлинами з округлим животиком, щоб публіка могла розділити з нею цю радість. Проте артистка не сидить вдома, а продовжує плідно працювати.

Аромат відчувається за кілометр: мій секрет найзапашнішого бульйону на суп чи борщ. Варю як професіонали

Бульйон - проста і смачна страва. Вона чудово підходить як основа для супу, борщу і багато чого іншого. Також чудова самостійна страва. Сьогодні ми підготували рецепт ароматного курячого бульйону.