Пекінську капусту полюблять усі домашні: готую смачні рулетики за 10 хвилин. Кращої страви на обід не знайти

Ця закуска з пекінської капусти виходить дуже смачною, ніжною і соковитою. Така страва прикрасить ваш святковий стіл і здивує гостей відмінним смаком і цікавим виглядом.

Ще 20 років назад пекінська капуста була рідкісним продуктом у нашій країні і мало хто знав про її існування, а зараз така капуста продається у кожному магазині за доступною ціною. Найчастіше пекінську капусту використовують для приготування салатів, адже вона має ніжне листя. Та таку капусту можна й піддавати термічній обробці. Існує безліч варіантів приготування пекінки: її тушкують, додають в борщ, маринують і навіть роблять з неї голубці. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачну і оригінальну закуску з пекінської капусти – рулетики з начинкою. Страва виходить ніжною, соковитою і злегка пікантною.

Необхідні інгредієнти:

  • пекінська капуста – 10 листів;
  • яйця – 4 шт;
  • борошно – 50 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження.

Для начинки:

  • помідори – 2 шт;
  • твердий сир – 200 г;
  • зелень (кріп, петрушка);
  • сіль, перець за смаком;
  • майонез.

Спосіб приготування:

Для початку підготуємо листя пекінської капусти: тверду білу частину потрібно відрізати. Молоточком відбиваємо злегка капусту посередині, де залишилася тверда біла частина.

Рецепт закусочних рулетиків з пекінської капусти, томатів і сиру
Рецепт закусочних рулетиків з пекінської капусти, томатів і сиру

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, перець і збиваємо вилкою до однорідності. До збитих яєць додаємо борошно і перемішуємо.

Розігріваємо пательню з олією. Кожен листочок пекінки добре вмочаємо у кляр і викладаємо на сковорідку. Обсмажуємо капусту з двох сторін до легкої золотистості. Готову капусту викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Рецепт закусочних рулетиків з пекінської капусти, томатів і сиру
Рецепт закусочних рулетиків з пекінської капусти, томатів і сиру

Приготуємо начинку. З томатів потрібно видалити насіння, а м’якоть помідорів дрібно нарізати. Обмокніть нарізані помідори паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці і поєднуємо з нарізаними томатами. Туди ж додаємо дрібно нарізану зелень (кріп, петрушка), сіль, перець і невелику кількість майонезу. Все ретельно перемішуємо.

Беремо обсмажений лист пекінської капусти і на край викладаємо невелику кількість начинки і загортаємо у рулетик.

Рецепт закусочних рулетиків з пекінської капусти, томатів і сиру
Рецепт закусочних рулетиків з пекінської капусти, томатів і сиру

Формуємо рулетики із всіх заготовок.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Дантес не ховає від Дорофєєвої своїх намірів на майбутнє з Кацуріною та її дітьми: створені одне для одного

Володимир Дантес привітав нову обраницю Дашу Кацуріну з днем народження та поділився романтичними світлинами з дівчиною. А чи привітав батько двох дітей та екс-чоловік Дашу зі святом?

Свекруха порадила у фаршировані перці замість рису додати дещо інше: з цим інгредієнтом набагато смачніше

Навіть до класичних рецептів можна внести унікальну родзинку та повністю оновити страву, всього лише замінивши один інгредієнт іншим. У нашому випадку ми готуємо фаршировані перці по-новому.

Відкриті голубці: рецепт, який мало хто знає, а мій чоловік з’їдає їх по 10 штук за раз і не поправляється

Голубці люблять усі. От тільки возитися за закручуванням фаршу в капусту якось не хочеться. У такому разі є чудовий вихід. Можна скласти всі інгредієнти на деко, залити соусом і запекти в духовці.