Борошно, манка і кип’яток. Я не втомлююся їх готувати: смачні і хрумкі листкові коржики на сковороді за 5 хв

Ці хрумкі коржики на сковороді стануть ідеальним доповненням до перших страв, або слугуватимуть смачним перекусом. Готуються вони просто, а смак виходить фантастичним.

Якщо ви хочете здивувати своїх рідних чимось смачненьким, але не хочете годинами стояти біля плити, цей рецепт для вас. Коржики з сиром мають слоїсту текстуру. Зовні вони хрумкі, а в середині дуже ніжні. Вони ідеально смакують, як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 360 г;
  • манна крупа – 120 г;
  • розпушувач тіста – 1 ч.л;
  • окріп – 300 мл;
  • цукор – 1 ч.л;
  • сіль – 1 ч.л;
  • вершкове масло – 200 г;
  • зелена цибуля – 50 г;
  • твердий сир – 200 г.

Спосіб приготування:

У глибоку миску просіюємо борошно, додаємо манку, сіль, цукор, розпушувач тіста і перемішуємо сухі інгредієнти. Поступово вливаємо у цю суміш крутий окріп і замішуємо тісто лопаткою, а потім руками. Тісто виходить піддатливим, приємним і не липне.

Готове тісто ділимо на 4 частини, скачуємо їх у кульки і викладаємо на тарілку. Зверху кожну кульку змащуємо олією і залишаємо тісто на 10 хвилин “відпочити”.

Рецепт хрумких листкових коржиків з сиром на сковороді
Рецепт хрумких листкових коржиків з сиром на сковороді

В цей час приготуємо начинку. Зелену цибулю дрібно ріжемо, твердий сир натираємо на крупну тертку, а вершкове масло розтоплюємо.

Беремо шматок тісто і руками розтягуємо його у дуже тонкий пласт. Тісто повинно буквально світитися, якщо воно десь порветься – не страшно. Змащуємо тісто щедрою порцією вершкового масла, посипаємо сиром та зеленою цибулею.

Рецепт хрумких листкових коржиків з сиром на сковороді
Рецепт хрумких листкових коржиків з сиром на сковороді

Підгинаємо края коржика до центру і змащуємо їх маслом. Далі закручуємо тісто рулетиком, притисткаємо руками і розкачуємо качалкою у тонкий млинець.

Рецепт хрумких листкових коржиків з сиром на сковороді

Смажимо вироби на розігрітій сухій пательні з двох сторін до рум’яності і подаємо їх до столу.

Найкраще такі коржики смакують в гарячому вигляді, та вони залишаються смачними і після охолодження.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.