Стакан молока і 1 яйце: щоранку роблю такі ліниві хачапурі чоловіку з собою на роботу. Розходяться на ура

Що може бути смачнішим, за пухкі дріжджові коржики з величезною кількістю розпеченого сиру?! До вашої уваги рецепт дуже смачних лінивих хачапурі, які сподобаються кожному.

Мабуть немає людей, які не люблять смачної випічки на кшталт хачапурі. М’яке та пухке тісто у поєднанні зі смачним розплавленим сиром – це завжди смакота. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний рецепт сирних коржиків у духовці.

Необхідні інгредієнти:

  • молоко – 200 мл;
  • яйце – 1 шт;
  • цукор – 1 ст.л;
  • сухі дріжджі – 5 г;
  • борошно – 300 г;
  • олія – 3 ст.л;
  • сіль – 1 дрібка;
  • твердий сир – 100 г;
  • фета – 100 г;
  • яєчний жовток – 1 шт.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вливаємо ледь тепле молоко, додаємо цукор, дріжджі і перемішуємо. Даємо постояти цій суміші кілька хвилин. Далі у молочно-дріжджову суміш додаємо яйце, сіль, олію і перемішуємо до однорідності. Поступово вводимо у тісто просіяне борошно. Замішуємо тісто лопаткою, воно виходить в’язким і липким.

Рецепт лінивих хачапурі у духовці: пухке тісто і багато начинки
Рецепт лінивих хачапурі у духовці: пухке тісто і багато начинки

Залишаємо тісто на 20-30 хвилин у теплому місці.

Підготуємо начинку. Твердий сир натираємо на крупну тертку. Також натираємо фету, або бринзу. Змішуємо сири разом і ділимо на 2 рівні частини.

Стіл припиляємо борошном і викладаємо тісто. Обминаємо тісто руками. Розтягуємо тісто у коржик товщиною 0,5 см. Викладаємо у центр тіста одну частину сиру. Для зручності з сиру робимо кульку. Зачіпуємо краї тіста так, щоб сир опинився всередині. Після цього коржик з сиром розкачуємо злегка качалкою.

Рецепт ніжних коржиків з сиром на сковороді за 5 хвилин
Рецепт лінивих хачапурі у духовці: пухке тісто і багато начинки

Перекладаємо готовий виріб на деко застелене пергаментним папером і змащуємо коржик яєчним жовтком. Зверху посипаємо другою частиною сирної суміші.

Рецепт лінивих хачапурі у духовці: пухке тісто і багато начинки
Рецепт лінивих хачапурі у духовці: пухке тісто і багато начинки

Випікаємо страву у розігрітій зарання духовці при температурі 180 градусів 25 хвилин.

Готовий сирний коржик ріжемо на шматочки і подаємо до столу. Сирна начинка і м’яке, повітряне тісто – це ідеальне поєднання.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Аромат відчувається за кілометр: мій секрет найзапашнішого бульйону на суп чи борщ. Варю як професіонали

Бульйон - проста і смачна страва. Вона чудово підходить як основа для супу, борщу і багато чого іншого. Також чудова самостійна страва. Сьогодні ми підготували рецепт ароматного курячого бульйону.

Дантес не ховає від Дорофєєвої своїх намірів на майбутнє з Кацуріною та її дітьми: створені одне для одного

Володимир Дантес привітав нову обраницю Дашу Кацуріну з днем народження та поділився романтичними світлинами з дівчиною. А чи привітав батько двох дітей та екс-чоловік Дашу зі святом?

Свекруха порадила у фаршировані перці замість рису додати дещо інше: з цим інгредієнтом набагато смачніше

Навіть до класичних рецептів можна внести унікальну родзинку та повністю оновити страву, всього лише замінивши один інгредієнт іншим. У нашому випадку ми готуємо фаршировані перці по-новому.