Аромати зводять з розуму не тільки нас, а й сусідів: курка під овочево-сирним кожушком, запечена у духовці

Підготовка смачних страв завжди вимагає творчого підходу. У світі кулінарії існують безліч способів приготування курятини, але одним з найбільш смачних та здорових способів є запікання у духовці.

Курка, як і будь-яке м’ясо, завжди виходить набагато соковитішою, якщо її приготувати разом з овочами у духовці. Це пояснюється декількома причинами. По-перше, під час запікання овочі виділяють свій сік, який додає додаткової вологи м’ясу, утримуючи його ніжним та соковитим. По-друге, висока температура у духовці сприяє рівномірному проникненню соків у курку, забезпечуючи збереження її природного смаку та аромату.

Перш ніж почнете готувати, подбайте про те, щоб ваша духовка була розігрітою до температури 180°C. Вам також знадобиться змащена олією жароміцна форма для запікання та фольга.

Інгредієнти

  • Куряча грудка 2 штуки
  • Сіль, мелений перець на ваш смак
  • Суміш спецій: сушений часник, мелений коріандр, паприка кожної по 1/2 чайної ложки

Для “кожушка”:

  • Цибуля червона або біла 1 штука
  • Яйця 3 штуки
  • Томати 2 штуки невеликого розміру
  • Свіжа зелень 1 маленький пучок
  • Майонез або класичний несолодкий йогурт 3 столові ложки
  • Гірчиця французька 1 чайна ложка
  • Сир напівтвердий 80 г

Приготування

Курка під овочево-сирним кожушком, запечена у духовці

Спочатку помиті та обсушені курячі грудки розріжте так, як на фото, а потім посоліть, поперчіть та посипте кожну з усіх боків сумішшю спецій. Покладіть у форму для запікання, а самі займіться “кожушком”.

Відваріть круто яйця та наріжте їх дрібно або натріть на терці. До них у миску додайте порізані маленькими кубиками цибулю та томати, а також нашатковану зелень.

Перемішайте продукти між собою та із майонезом й гірчицею.

Розкладіть рівномірно цю масу на куряче філе. Накрийте форму фольгою й відправте її у духовку на 15 хвилин, а тоді вийміть з духовки, зніміть фольгу та поверніть знов на 25 хвилин.

За 5 хвилин до закінчення цього часу посипте вироби натертим сиром.

Подавайте страву гарячою.

Популярне

Схожі статті

Ароматні булочки з яблуками на сковороді: чоловік після роботи поспішає додому на них. Балую таким не часто

На сніданок чи для перекусу можете насмажити яблучних булочок. Продукти для цього потрібні найпростіші. Робиться все дуже швидко. Натомість вироби виходять доволі оригінальними.

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.