Крем “Вершковий бум” мої з’їдають навіть без торта: казкова смакота. Заварний, але без крохмалю в складі

Як зробити будь-який торт або тістечко особливим? Як змусити інших облизувати тарілку від вашого десерту? Звичайно ж хорошим кремом! Саме такий казковий смак подарує вам наш сьогоднішній рецепт.

Заварний вершковий крем має безліч варіантів використання. Він ідеально підходить для тортів і тістечок, а також може бути самостійною стравою. Подавши його з фруктами або ягодами, ви отримаєте чудовий десерт із казковим смаком.

Нам знадобиться:

  • Вершки – 1 літр
  • Яйця – 4 штуки
  • Цукор – 300 грамів
  • Борошно – 100 грамів
  • Ванільний цукор – 2 чайні ложки
  • Сіль – 1 чайна ложка

Насипаємо в миску 100 грамів просіяного борошна. Додаємо в нього 4 яйця. Усе це добре перемішуємо. У процесі перемішування насипаємо половину чайної ложки солі. Продовжуємо процес до однорідності.

У каструлю з товстим дном наливаємо 1 літр вершків. Їхня жирність значення не має, але потрібно враховувати, що чим жирніші вершки, тим щільніший крем. Додаємо 300 грамів цукру. Ставимо каструлю на вогонь, перемішуємо до повного розчинення цукру.

Заварний вершковий крем
Заварний вершковий крем

Поступово вливаємо гарячий молочний сироп у суміш борошна з яйцями. Усе це постійно перемішуємо. Коли все буде змішано і перемішано до однорідності, знову переливаємо суміш у каструлю. Ставимо на середній вогонь і весь час інтенсивно перемішуємо. Потрібно довести цю суміш до кипіння.

Тепер прибираємо каструлю з вогню. Активно перемішуємо крем до того моменту, поки не припинить підніматися пара. Потім щільно накриваємо крем плівкою і залишаємо остигати на 1 годину. Тепер прибираємо крем у холодильник мінімум на 3 години, щоб він добре охолонув.

Далі збиваємо на високій швидкості до того моменту, поки крем не стане білим і пишним. Під час збивання додаємо 2 чайні ложки ванільного цукру.

Крем готовий!

Популярне

Схожі статті

Наш десертний кумир — легкий та ніжний тортик із пломбіром: 15 хвилин роботи, а насолоди — на весь день

У світі десертів є такі, що зайняли головні місця у наших серцях, ставши справжніми кумирами. Серед них на одному з перших — легкий та ніжний тортик із пломбіром.

Тамбовський самотній вовк: автор “Кварталу 95” Валерій Жидков показав, як виглядає його нинішня дружина

Валерій Жидков відомий усім під прізвиськом Тамбовський вовк. Його виступи не займають багато часу, але запам'ятовуються і викликають вибух оплесків. Але як же йдуть справи в його особистому житті?

Така капуста смачніша за м’ясо – свекруха навчила готувати просто і бюджетно: кращий рецепт для всієї родини

Приготувати відбивні до родинного столу ви можете без м'яса. Звучить доволі дивно, втім вам точно сподобається такий варіант перекусу або повноцінної вечері.