Сім’я пішла в ностальгію. Рецепт піци з нашого дитинства: готується легко, а тісто виходить повітряне завжди

Хто ж із нас не любив піци зі шкільної їдальні, які колись коштували лише кілька гривень? Таких людей і не знайдеться. Ця домашня піца поверне вас у дитинство. Ми підготували рецепт для ностальгії.

Багато хто з нас ностальгує за шкільними часами. Особливо за перервами, проведеними в їдальні. Смак піц із буфета запам’ятовується на все життя. З цим рецептом ви зможете повернутися в той час.

Для тіста піци нам потрібно:

  • Молоко тепле – 150 грамів
  • Борошно – 220-240 грамів
  • Цукор – 1 чайна ложка
  • Сіль – 1/3 чайної ложки
  • Рослинна олія – ​​20 грамів
  • Дріжджі сухі – 3 грами (1 чайна ложка без гірки; якщо будете використовувати живі дріжджі, то 9 грамів)

Для початку беремо 150 грамів теплого молока і додаємо дріжджі. Досипаємо чайну ложку цукру та кілька чайних ложок борошна. Перемішуємо все це і залишаємо в теплому місці на 5-10 хвилин.

Тепер додаємо в опару 20 грамів рослинної олії та одну третину чайної ложки солі. Усе це перемішуємо. У процесі перемішування додаємо борошно, що залишилося. Потім перекладаємо тісто на робочу поверхню, вимішуємо руками ще 5 хвилин. Після цього процесу тісто має перестати прилипати до рук.

Коли ви переконаєтеся, що достатньо вимісили тісто, кладемо його в миску і замотуємо харчовою плівкою. Залишаємо його в теплому місці на 40-60 хвилин. Воно має збільшитися в об’ємі вдвічі.

Рецепт домашньої піци
Рецепт домашньої піци

Поки тісто підходить, займемося підготовкою начинки. Для неї нам знадобитися:

  • Ковбаса варена – 180 грамів
  • Кетчуп – 6 столових ложок
  • Майонез – за смаком
  • Лук – 0,5 штуки
  • Сир – 100-120 грамів

Для такої піци підходить абсолютно будь-яка начинка. Нарізаємо кубиками ковбасу, дрібно ріжемо половину цибулини і натираємо сир.

Переходимо до формування піц. Розділяємо тісто на 6 рівних частин. Вага кожної частини буде приблизно 65 грамів. Кожну з них округляємо, щоб вийшли своєрідні колобки. Тепер кожну з них розгортаємо руками в коржі. Приблизно вони мають бути 10 сантиметрів у діаметрі. По краях акуратно робимо невеликі бортики. Викладаємо заготовки на пергамент, накриваємо рушником і даємо підійти 15 хвилин.

Коли коржі підійдуть, наливаємо на них кетчуп і рівномірно розмазуємо. Зверху сиплемо цибулю та ковбасу. На них намазуємо майонез. Верхнім шаром насипаємо сир, щоб надалі він розтанув і сформував тягучу “шапку”. Начинки краще класти побільше, щоб піци вийшли ситними.

Тепер відправляємо піци в духовку, яка попередньо розігріта до температури 180 градусів. Випікаємо 20 хвилин.

Піци готові!

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.