Морозиво більше не купую. Коли діти просять, роблю кокосовий десерт: на вигляд те ж саме, на смак ще краще

Трішки молока, масла, какао та косової стружки й отримаєте десерт, набагато смачніший за морозиво. Вмикати духовку не доведеться, все робиться без випікання. Кожен шматочок тане в роті.

Вам знадобиться:

  • 1 л жирного молока;
  • 200 г цукру чи цукрової пудри;
  • 150 г борошна;
  • 90 г какао;
  • 1 дрібка ваніліну;
  • 50 г вершкового масла.

Для крему:

  • 200 мл вершків;
  • 20 г цукрової пудри.

Для присипки:

  • 200 г кокосової стружки.
Кокосово-шоколадний десерт без випікання

Щоб приготувати кокосовий десерт, починайте з основи. Налийте в каструлю з товстим дном молоко, всипте просіяні борошно й какао. Додайте цукор, а краще цукрову пудру. Можете покласти зовсім трішечки ванілі або візьміть пакетик ванільного цукру.

Кокосово-шоколадний десерт без випікання

Перемішайте вінчиком, щоб суміш стала однорідною і поставте на плиту. Варіть на найслабшому вогні, постійно помішуючи. Щойно з’являться перші бульбашки, відразу зніміть з вогню й додайте у гарячу масу вершкове масло, порізане на шматочки. Перемішайте до однорідності.

Кокосово-шоколадний десерт без випікання

Деко з духовки змастіть вершковим маслом і рівномірно присипте кокосовою стружкою. Шоколадну масу у гарячому вигляді вилийте поверх косового шару й рівномірно розподіліть по всій поверхні. Відправте до холодильника на годину, щоб усе прихопилося.

Кокосово-шоколадний десерт без випікання

Жирні вершки змішайте з невеликою кількістю цукрової пудри й збивайте до стійких піків. Якщо хочете, щоб крем вийшов дуже густим, беріть сухі вершки для збивання. Розподіліть крем по всій шоколадній поверхні.

Розріжте ножем отриманий корж навпіл. А кожну половинку розділіть ще на 5 однакових смужок. Кожну загорніть рулетом. Викладайте кокосові рулетики на блюдо й подавайте до столу.

Дітям подібний десерт припаде до вподоби обов’язково. Коли проситимуть морозива, завжди можна замінити кокосовою насолодою. Дорослим теж подібні ласощі сподобаються.

Популярне

Схожі статті

Це нереально смачна намазка на бутерброди: ікра з моркви. Оригінальний, швидкий та напрочуд бюджетний рецепт

Приготуємо ароматну ікру з моркви, яка стане улюбленою закускою у вашій родині. Повірте, ця смакота складе гідну конкуренцію навіть кабачковій ікрі.

Святковий салат “Журавушка”: в радянських кафе він був найдорожчим. Нереальна смакота з простих інгредієнтів

Цей салат чудово пам'ятають ті, хто за радянських часів хоч раз відвідував їдальню чи кафе. Салат "Журавушка" коштував найдорожче, тому його могли замовити не всі. Тепер є можливість спробувати.

Червона помада та короткий топ: Катерина Осадча показала фото зі своєї юності та пригадала початок кар’єри

Катерина Осадча поділилась архівним фото з початку своєї кар'єри. Телеведуча показала, який вигляд вона мала у 2005 році, коли стартувала програма "Світське життя".