Чоловік захотів солінь, а консервації вдома немає: ні слова більше! Роблю капусту як квашену за 1 годину

Хрустка, ароматна й така соковита – ось якою має бути справжня квашена капуста. Втім, коли немає часу, ви легко можете приготувати частування всього за одну годину.

Часом буває так, що вам ну дуже хочеться покуштувати чогось солоненького. Коли вдома є консервація, все стає набагато простіше. Втім, важче вигадати, чим втамувати голод, коли зимових заготівель вже не залишилось.

У такому разі ви можете скористатись цим простим рецептом. Квашену капусту, попри розповсюджений міф, можна приготувати за лічені хвилини. Вам знадобиться всього година на те, аби овочева закуска настоялась і змогла порадувати вас неперевершеним смаком.

Як приготувати квашену капусту в домашніх умовах швидко та без зайвого клопоту – поради
Як приготувати квашену капусту в домашніх умовах швидко та без зайвого клопоту – поради

Інгредієнти:

  • 1 середня капуста;
  • 2-3 морквини;
  • 2 ст. ложки солі;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • 1 стакан води.

Як приготувати:

Для початку треба нарізати капусту соломкою. Можна використовувати ніж або тертку, щоб нашаткувати овоч красиво. Очистьте моркву й також натріть її на тертку. Велику миску заповніть капустою і морквою. Додайте сіль та цукор.

Ретельно перемішайте, щоб рівномірно розподілити сіль і цукор. Залийте все водою так, щоб вона покривала овочеву суміш повністю. Потім прикрийте миску кришкою або тарілкою.

Дайте капусті настоятися протягом години при кімнатній температурі. Це дозволить солі та цукру розчинитися і просочитись у капусту.

Через годину перевірте смак капусти. Вона повинна бути трохи кислуватою і дещо м’якшою, ніж у сирому стані. Якщо капуста готова до споживання, ви можете зберігати її в холодильнику.

Як приготувати квашену капусту в домашніх умовах швидко та без зайвого клопоту – поради
Як приготувати квашену капусту в домашніх умовах швидко та без зайвого клопоту – поради

У результаті на вашому столі буде стояти надзвичайно апетитна закуска. Капуста на смак нагадуватиме квашену, втім на приготування ви витратите у рази менше часу та сил. Таке частування гарантовано стане хітом вашого раціону.

Подавати готову капусту ви можете, зробивши салат, як роблять з класичної квашеної капусти. Додайте у закуску трішки зеленої або свіжої цибулі та оливкової олії. Перемішайте все та насолоджуйтесь. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.