Від серця відриваю рецепт найсмачнішого весняного салату “Подіум”: можна їсти навіть на ніч. Легенький

В сезон молодої капусти обов'язково спробуйте приготувати цей салат. Він складається всього з двох основних інгредієнтів та смачний зелений соус робить його неперевершеним.

Весна – сезон, коли на полицях магазинів з’являються смачні свіжі овочі, ароматна зелень та ягоди. Дивлячись на це все розмаїття, більше всього хочеться приготувати смачний свіжий салат. Пропонуємо до вашої уваги дуже цікавий салат, який складається всього з двох основних інгредієнтів. Та родзинкою цього салату є соус-заправка, яка і формує смак страви. Салат виходить не лише смачним, а й корисним, легким і точно не нашкодить вашій фігурі.

Необхідні інгредієнти:

  • молода капуста – 0,5 шт;
  • огірок свіжий – 1 шт.

Для заправки:

  • петрушка – 1 пучок;
  • горіхи (бажано кешью) – 50 г;
  • сік половини лимону;
  • олія – 3 ст.л;
  • авокадо – 0,5 шт;
  • часник – 2 зубчика;
  • мед – 1 ч.л;
  • сіль – 1 дрібка.

Спосіб приготування:

Молоду капусту шинкуємо тонкою соломкою і відправляємо в салатник. 1 свіжий огірок ріжемо соломкою, або кубиком і додаємо до капусти. Також за бажанням можна додати у салат свіжий, дрібно нарізаний кріп.

Рецепт весняного салату Подіум зі смачною зеленою заправкою
Рецепт весняного салату Подіум зі смачною зеленою заправкою

Готуємо заправку. В чашу блендера відправляємо листя петрушки, часник, половину спілого авокадо, горіхи кешью (можна замінити на інші горіхи), сік половини лимону, мед, олію та дрібку солі. Збиваємо все блендером до утворення однорідної маси. Соус виходить досить густим і нереально смачним. Авокадо та горіхи надають соусу ніжної, кремової текстури, часничок дає пікантність, петрушка – смак та колір, а мед і лимонний сік збалансовують смаки.

Рецепт весняного салату Подіум зі смачною зеленою заправкою
Рецепт весняного салату Подіум зі смачною зеленою заправкою

Заправляємо отриманим соусом зелений салат, ретельно перемішуємо і подаємо до столу. Готовий салат виходить дуже смачним, свіжим, легким. Зелений соус ідеально доповнює смак свіжих овочів.

Готуйте з задоволенням, смачного!

Популярне

Схожі статті

Анастасії Приходько і Костянтину Меладзе приписали дуже близькі стосунки: співачка спантеличена не на жарт

Анастасії Приходько вже 37 років, але артистка не може жити без скандалів. Говорили про зірку різне. Тепер Настю назвали позашлюбною донькою Костянтина Меладзе.

Українсько-американська красуня: як виглядає єдина дочка Володимира Кличка, яка росте справжнім ангелочком

Відомий український боксер Володимир Кличко – батько-одинак. Свою 9-річну доньку Кайю-Євдокію чоловік виховує в Україні, в той час, як матір дитини живе в США.

Не Камалія, а Наталя Вікторівна Шмаренкова: за псевдонімом співачки ховається звичайна українська жінка

Відома українська співачка Камалія насправді народилась із зовсім іншим іменем. Розповідаємо, як звали артистку при народженні та чому вона вирішила змінити власне ім'я.