Найсмачніший рецепт запеченої картоплі: продуктів та часу витрачаю мінімально, а вечеря виходить неймовірною

Темп нашого життя стрімко набирає обертів, тому час, проведений за родинним столом, набуває особливого значення. Це не лише час для спільного харчування, а й можливість насолодитися спілкуванням.

Якщо ми бажаємо, щоб цей час був справжньою насолодою для кожного члена родини, нам потрібно забезпечити стіл смачними стравами, які задовольнять різні смакові пристрасті.

Але чи потрібно витрачати багато часу та зусиль на готування складних страв? Виявляється, ні. Навіть з простих продуктів, які зазвичай є в нашій кухні, можна створити шедеври кулінарного мистецтва, як це, наприклад, у рецепті нашої картопляної запіканки. Важливо лише проявити трохи креативності та вміння використовувати доступні інгредієнти.

Інгредієнти

  • Картопля 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 штука середнього розміру
  • Часник 1 зубчик
  • Перець солодкий 1 штука
  • Свіжа зелень петрушки 1 маленький пучок
  • Яйця 2 штуки
  • Кефір 200 мл
  • Сир напівтвердий або твердий 100 г
  • Рослинна олія для смаження
  • Сіль та чорний мелений перець на ваш смак

Приготування

Картопляна запіканка з простих продуктів

Перш за все помийте та почистьте овочі. З картоплі шкірку не знімайте, а зваріть її “у мундирах”.

У каструлю налийте воду, підсоліть її та покладіть картоплю варитися протягом 20 хвилин, після чого відчистьте від шкірки, наріжте кружечками та розкладіть по дну змащеної олією жароміцної форми для запікання.

Далі у сковорідці розігрійте олію та викладіть туди дрібно порізану цибулю. Спасеруйте її, а потім до неї додайте нарізаний короткими смужками перець. Помішуючи, смажте до поки перець не стане м’яким.

Тепер у мису влийте кефір, вбийте до нього яйця й перемішайте продукти до однорідності, після чого викладіть у цю масу засмажку з цибулі та перцю. Нашаткуйте зелень, посоліть та поперчіть й усе разом перемішайте, а тоді залийте цим картоплю.

Відправте форму зі стравою у духовку, розігріту до t 180°C, на 25 хвилин.

Після того посипте запіканку натертим сиром й знову запікайте протягом ще 10 хвилин.

Подавайте страву гарячою.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.