Варю смачне сало і грудинку: всі думають, що це копчене чи покупний бекон. Мій ходовий рецепт за 15 хвилин

За цим рецептом можна готувати й сало, й грудинку. Вийде неодмінно гарний результат. Головне – завчасно зібрати цибулеве лушпиння. Тоді сальце буде не лише м'якеньким, але й золотеньким.

Вам знадобиться:

  • 0,5 кг сала;
  • 2 ст.лож. солі;
  • 500 мл води;
  • 5-7 горошків чорного перцю;
  • 3 лаврових листи;
  • 1 жменя цибулевого лушпиння;
  • 10 зубців часнику.
Сало, варене у цибулевому лушпинні

Щоб приготувати варене сало чи грудинку в лушпинні обирайте шматки зі шкуринкою. Якщо присутній прошарок м’ясця – теж непогано. Вимийте шматочки, промокніть паперовою серветкою та складіть в емальовану каструлю.

Сало, варене у цибулевому лушпинні

Обирайте посуд такого розміру, щоб сало займало половину вмісту. Присипте шматочки сіллю. Покладіть зверху щось важке й залиште на добу. Наступного дня вантаж зніміть, а в каструлю залийте воду.

Сало, варене у цибулевому лушпинні

Додайте перець, лаврушку. Можете, за бажанням, покласти сушену зелень. Всипте цибулеве лушпиння, яке попередньо промийте під краном. Поставте каструлю на вогонь. Дочекайтеся, поки вода закипить.

Після цього вогонь прикрутіть та варіть сало протягом години. Не лякайтеся, що розчин вийшов надміру солоним – сало вбере рівно стільки солі, скільки потрібно. Залиште продукт у розсолі, допоки він не застигне.

Сало, варене у цибулевому лушпинні

Витягніть шматки сала й нашпигуйте зубцями часнику, нарізаними на тоненькі часточки. Якщо ви нарізали сало на шматки, то складіть їх по два докупи так, щоб шкуринка в обох була назовні.

Якщо поклали до каструлі цілий шматок, то загорніть його рулетом та зафіксуйте нитками. Загорніть сало у пергаментний папір чи в фольгу. Відправте на зберігання до морозилки, дістаючи й тонко нарізаючи за потреби.

Популярне

Схожі статті

Беру 10 грамів желатину на 100 мл води: нереально смачний десерт з кефіру. Замість торта “Бите скло”

Приготуємо десерт на основі кефіру, який можна смакувати навіть тим, хто дотримується дієти. Доповнюйте суфле улюбленими ягодами й створіть свій ідеальний рецепт.

Колір волосся – батьківський: Віталій Козловський показав рідкісне фото з 2-місячним сином від своєї дружини

Відомий український артист Віталій Козловський показався на новому фото зі своїм 2-місячним сином. Не так давно знаменитість вперше став батьком.

Вагітна Ірина Федишин похизувалася животиком, який ніжно погладжував благовірний Віталій Човник: “Секрет”

У своєму свіжому кліпі "Секрет" Ірина Федишин здивувала фанів. У відео можна побачити чоловіка співачки Віталія Човника, який гладить чималенький животик дружини.