Кондитери поділилися рецептом. Готую кожні вихідні, а йдуть за 10 хвилин: найніжніші шоколадні кекси

Як можна підкорити будь-якого ласуна? Звісно, ніжними та насиченими кексами з шоколадною крихтою. Сьогодні ми підготували рецепт, який кожному полюбиться з першого разу, а смак ви не зможете забути.

З цим рецептом ви будете готувати кекси навіть без приводів. Вони виходять ніжні та повітряні з казковим смаком.

Для приготування цього дива нам знадобитися:

  • 250 мілілітрів молока
  • 2 середніх яйця
  • 150 грамів цукру
  • 250 грамів пшеничного борошна
  • 50 мілілітрів рослинної олії
  • 70 грамів вершкового масла
  • 60 грамів какао
  • 70 грамів шоколадної крихти
  • 10 грамів розпушувача
  • 10 грамів ванільного цукру
  • Щіпка солі

Для початку змішуємо всі сухі інгредієнти. Висипаємо в миску борошно, какао та розпушувач. Перемішуємо їх і на деякий час залишаємо осторонь.

Ніжні шоколадні кекси
Ніжні шоколадні кекси

У велику ємність перекладаємо м’яке вершкове масло. Досипаємо цукор, дрібку солі та ванільний цукор за смаком. Перемішуємо за допомогою міксера на маленькій швидкості. Додаємо рослинну олію і знову перемішуємо. На цьому етапі мають розійтися всі великі грудочки. Сюди розбиваємо два яйця і знову збиваємо до однорідної маси. Далі доливаємо підігріте молоко й акуратно перемішуємо.

Настав час додавати сухі інгредієнти. Приготовлену заздалегідь суміш поступово просіваємо через сито в миску. Тепер перемішувати можна вже ложкою. Потрібно стежити, щоб у тісті не залишалося грудочок. Тепер за бажанням можна додати шоколадну крихту.

Далі викладаємо тісто у формочки для запікання. Заповнювати їх потрібно на дві третини висоти. Потім вирівнюємо тісто. Посипаємо тісто шоколадною крихтою або горішками.

Настав час випікання. Ставимо кекси в розігріту духовку. Випікаємо за температури 180 градусів 20-25 хвилин. За цей час вони мають збільшитися в розмірах.

Шоколадні кекси готові!

Популярне

Схожі статті

Торт Рафаелло: кожен “кусь” — це суцільна насолода! Як дізналась цей рецепт, вважаю його просто найкращим

Звабливий аромат кокоса, ніжна текстура бісквіта та неперевершений смак крему з білим шоколадом й мигдалем — все це об'єднується в одному неймовірному десерті — торті "Рафаелло".

Без клопоту та без борошна: десерт, який підкорив мого чоловіка. Всі повинні знати, наскільки це смачно!

Цей шоколадний торт підкорює своїм бездоганним смаком, ароматом і простотою у приготуванні. А особливістю десерту є те, що він без грама борошна!

Всім би такі ділові зустрічі: модельєр Андре Тан розривав танцпол у Лондоні в костюмі Папи Римського

Модельєр Андре Тан завжди відрізнявся своїм ексцентричним стилем та несподіваними вчинками, але його остання поява у Лондоні в костюмі Папи Римського підігріла суспільну розмову.