Беру найдешевший фарш, але ж ой як смачно виходить: про котлети і чути не хочу. Мій ходовий рецепт з фаршу

Якщо вам набридли звичайні котлети, зверніть увагу на цей рецепт. Запечені м'ясні гнізда з пікантною начинкою виходять соковитими, ніжними і дуже смачними.

Котлети – страва, яка вже давно не є святковою і нею нікого не можна здивувати. Та цю страву можна вдосконалити і зробити зовсім іншою і набагато смачнішою та цікавішою. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний рецепт котлет у духовці з пікантною начинкою і сиром.

Необхідні інгредієнти:

  • фарш – 500 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • сухий білих хліб – 3 шматка;
  • молоко – 150 мл;
  • сіль, перець за смаком.

Для начинки:

  • кетчуп – 3 ст.л;
  • маринований огірок – 1 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • сир твердий – 120 г.

Спосіб приготування:

Сухий хліб заливаємо молоком і залишаємо на кілька хвилин. До фаршу (можна взяти будь-який) додаємо натерту на крупній тертці цибулю і “кашку” з розм’якшого хліба у молоці. Фарш солимо, перчимо і додаємо улюблені спеції. Сюди відмінно підійдуть сухий часник, паприка, хмелі-сунелі. Фарш ретельно перемішуємо і відбиваємо.

Підготуємо інгредієнти для начинки. Цибулю ріжемо кубиком, огірок – тонкими кружальцями, а сир натираємо на тертку. Якщо ви не любите солоні огірки, можете додати замість них свіжі помідори.

Беремо деко і застеляємо його пергаментним папером. Змащуємо деко олією. Беремо невелику частину фаршу (як на котлету) і робимо з нього тонкий коржик (0,5 см товщиною) і викладаємо на деко. Робимо так всі заготовки з фаршу.

Рецепт соковитих котлет з начинкою у духовці
Рецепт соковитих котлет з начинкою у духовці

Далі кожну котлетку змащуємо кетчупом, викладаємо цибулю, огірки і засипаємо твердим сиром.

Рецепт соковитих котлет з начинкою у духовці
Рецепт соковитих котлет з начинкою у духовці

Ставимо котлети у зарання розігріту духовку випікатися при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.

Готову страву подаємо до столу гарячою. Такі котлети відмінно смакують з різноманітними гарнірами, а також свіжими салатами. Крім того, їх можна поставити на святковий стіл, адже вони не лише смачні, а й нарядно виглядають.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Єгипетська сила”: сенс крилатої фрази, яку повторював Микола Петрович з “Вороніних”, мало хто знає

«Вороніни» рясніють різноманітними висловами, що запам'ятовуються. Але все ж найяскравішим залишається Микола Петрович. Його фразу «Єгипетська сила» знає кожен, але всім відомо її значення.

Друге кохання Святослава Вакарчука: що відомо про жінку, заради якої співак покинув Лялю Фонарьову

Відомий український співак Святослав Вакарчук тримає своє особисте життя у повному секреті. Та приховати розлучення та народження дітей від нової жінки йому не вдалося.

Кефір, борошно і грудочка фаршу: рецепт ніжного і соковитого заливного пирога з м’ясом – розлітається на ура

Використавши мінімальну кількість продуктів, ви зможете приготувати дуже смачний і ситний пиріг з м'ясом. Рецепт простий, а результат – приголомшливий.