Пісний цибулевий пиріг на рисовому відварі: чоловік відмахувався, але як спробував шматочок – здивувався

Бувають моменти, коли хочеться чогось пісного, але при цьому ситного. Для таких моментів існує безліч страв, і сьогодні ми підготували простий у приготуванні, дуже смачний і бюджетний рецепт.

Простий і бюджетний пиріг із цибулі. З цим рецептом він стає ніжним і пуховим. Дуже смачний варіант випічки.

Для відвару нам потрібно небагато:

  • 0,5 склянки рису
  • 3 склянки води

Промиваємо рис і заливаємо водою. Ставимо на плиту, солити не потрібно, і варимо до того, як рис добре розвариться.

Поки вариться рис, займемося начинкою. Для неї беремо:

  • 1 кілограм ріпчастої цибулі
  • 100 мілілітрів рослинної олії (з цієї кількості 2-3 ст. ложки залишаємо для тіста)
  • сіль, перець – за смаком

Чистимо цибулю і нарізаємо дрібними кубиками. У глибоку сковорідку виливаємо рослинну олію. Залишаємо приблизно 2-3 столові ложки, вони нам знадобляться для тіста. Викладаємо на сковорідку цибулю й обсмажуємо до золотистого кольору. Сипемо сіль, щоб цибуля випустила сік. Так вона обсмажиться швидше. Періодично помішуємо, але часто цього робити не потрібно, щоб цибуля не розвалилася. Можна трохи поперчити. Знімаємо сковорідку з вогню і даємо залишити до кімнатної температури.

Тим часом рис уже зварився, і ми можемо переходити до приготування тіста. Для нього нам знадобитися:

  • 500 грамів борошна
  • 350 грамів рисового відвару
  • 2-3 столові ложки рослинної олії
  • 4 чайні ложки цукру
  • 1 чайна ложка з гіркою солі
  • 7 грамів сухих дріжджів

На цьому етапі рис має бути кашоподібним. Протираємо його через сито в миску. Не потрібно намагатися протерти весь рис. Нам знадобитися тільки відвар і той рис, який добре розварився, а зайва частина залишиться в ситі.

Простий цибулевий пиріг
Простий цибулевий пиріг

У миску кладемо чайну ложку з гіркою солі та 4 чайні ложки цукру. Вливаємо відкладену рослинну олію і добре розмішуємо. Даємо відвару охолонути до теплого.

Далі нам потрібно просіяти в миску борошно і досипати дріжджі. Усе це ретельно вимішуємо до однорідності. Потім накриваємо отримане тісто харчовою плівкою і залишаємо до того моменту, поки тісто не збільшиться в об’ємі вдвічі.

Тісто, що підійшло, обминаємо і ділимо на три частини. Кожну частину скачуємо у своєрідні колобки. Потім накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.

Простий цибулевий пиріг
Простий цибулевий пиріг

Кожен “колобок” розкачуємо до діаметра приблизно 45 сантиметрів. Зверху поміщаємо начинку, рівномірно розмазуємо її по поверхні. Накриваємо другою частиною. І повторюємо процес із рештою тіста і начинкою, щоб вийшло по три шари тіста і начинки. Одержаний коржик розрізаємо на 16 частин, кожну з них звертаємо рогаликом.

Для випічки нам знадобиться форма діаметром 28-30 сантиметрів, дно застеляємо пергаментом. У формі викладаємо рогалики. Накриваємо харчовою плівкою на 30-40 хвилин, тісто має ще раз підійти. Перед тим, як відправляти в духовку, рогалики можна змастити міцним чаєм для рум’яності.

Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин. Готовність можна перевірити дерев’яною паличкою. З центру вона має виходити чистою. Акуратно знімаємо форму і даємо охолонути.

Пиріг готовий!

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.