Домашні підсіли на цю смакоту: пікантний весняний пиріг з черемшею і яйцями. Начинку можна і в салат давати

Навесні завжди хочеться чогось незвичайного. Пікантний і ситний пиріг із черемші здивує будь-кого. Начинку можна використовувати навіть для салату. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

Черемша зберігає в собі безліч вітамінів, а також виступає незвичайною начинкою для пирогів, пиріжків і навіть вареників. З цим рецептом у нас вийде ситний, смачний і ароматний пиріг.

Для приготування тіста нам знадобитися:

  • Сіль – дрібка
  • Цукор – 1 чайна ложка
  • Дріжджі – 5 грамів
  • Молоко – 200 мілілітрів
  • Борошно – 400 грамів
  • Оливкова олія – 1 столова ложка

Для початку підігріваємо молоко, змішуємо цукор і дріжджі, додаємо трохи борошна. Усе це перемішуємо і залишаємо в теплому місці, щоб опара підійшла.

Коли опара буде готова, додаємо в неї сіль, олію та борошно. Борошно додаємо поступово, весь час перемішуємо. Спершу потрібно розмішувати вінчиком, а трохи згодом уже сміливо можна руками. Вимішуємо до того моменту, поки тісто не перестане прилипати до рук. Накриваємо тісто харчовою плівкою і відправляємо в тепле місце, щоб воно підійшло.

Пиріг із черемшею
Пиріг із черемшею

Поки тісто піднімається, займемося начинкою. Для неї нам потрібно:

  • Яйця відварені – 5 штук
  • Черемша – 1-1.5 пучка
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль і перець – за смаком
  • Яйце для змащування

Для приготування начинки беремо миску. У неї дрібно шаткуємо черемшу, ріжемо на невеликі кубики відварені яйця і додаємо дрібно порваний кріп. Усе це перемішуємо.

До цього моменту тісто вже має підійти. Ще 3 хвилини розминаємо його, і можемо переходити до формування пирога. На цьому етапі можна забрати трохи тіста для прикрас.

Пиріг із черемшею
Пиріг із черемшею

Розкачуємо тісто до товщини приблизно в 1 сантиметр. На центр його поверхні викладаємо начинку. Тепер потрібно акуратно з’єднувати краї цього “млинчика”, щоб начинка опинилася всередині.

Зараз можемо переходити до прикрашання пирога. З відкладеного тіста можна сформувати квіточки, листочки і все, на що вистачить фантазії. Звісно, цього можна й не робити, пиріг і так вийде смачним.

Перед відправленням у духовку змастимо пиріг збитим яйцем, щоб він підрум’янився. Ставимо його в духовку і випікаємо 45-55 хвилин за температури 180 градусів.

Пиріг готовий!

Популярне

Схожі статті

“Нарешті породичалися”: Ребрик розсекретила, хто став її кумом. Хрещений батько доньки – дуже відома людина

Лілія Ребрик разом із чоловіком Андрієм Диким розповіли, що похристили доньку Аделіну. Знаменитості показали, хто став хрещеним батьком дівчинки.

Торт Рафаелло: кожен “кусь” — це суцільна насолода! Як дізналась цей рецепт, вважаю його просто найкращим

Звабливий аромат кокоса, ніжна текстура бісквіта та неперевершений смак крему з білим шоколадом й мигдалем — все це об'єднується в одному неймовірному десерті — торті "Рафаелло".

Без клопоту та без борошна: десерт, який підкорив мого чоловіка. Всі повинні знати, наскільки це смачно!

Цей шоколадний торт підкорює своїм бездоганним смаком, ароматом і простотою у приготуванні. А особливістю десерту є те, що він без грама борошна!