Рецепт привезла з Греції. З’їдаємо за раз, а в магазинах тепер не купуємо: домашній хліб без замішування

Хліб усьому голова - ми це знаємо з дитинства. Він є звичною та буденною частиною нашого життя. Але навіть цей продукт може здивувати. Саме про такий рецепт домашнього хліба ми сьогодні розповімо.

Цей рецепт активно використовується в Греції. Дуже просто, але виходить смачно й ароматно з хрусткою скоринкою і найніжнішим м’якушем.

Для цього хліба нам буде потрібно:

  • 500 грамів пшеничного борошна
  • 340 грамів гарячої води
  • 9 грамів сухих дріжджів
  • 9 грамів солі

Для початку ми просіюємо 500 грамів борошна в миску, додаємо 9 грамів солі та стільки ж дріжджів. Перемішуємо наші сухі інгредієнти. Вливаємо 340 грамів гарячої води, вона має бути приблизно 50 градусів. Ложкою замішуємо тісто до однорідності. Воно має вийти в’язким і липким. Накриваємо миску харчовою плівкою або рушником і ставимо в тепле місце на хвилин, щоб тісто підійшло.

Домашній хліб

Для випікання нам знадобиться форма з кришкою. Якщо немає спеціальної форми, можна взяти каструлю або деко з металевим тазиком. Головне, щоб їх можна було ставити в духовку. Вмикаємо духовку на 230-240 градусів і ставимо в неї форму, поки що порожню.

За 40 хвилин наше тісто підійшло. Зараз воно повинно мати пухирчасту структуру. Тільки тепер, коли увімкнули духовку, ми приступаємо до формування тіста.

Гарненько присипаємо робочу поверхню борошном, викладаємо на неї тісто. Його так само потрібно присипати борошном. Вимішуємо тісто доти, доки воно не припинить прилипати до рук.

Домашній хліб

Тепер робимо форму хліба. Для цього нам потрібно підтягнути краї тіста до центру. Формою воно нагадуватиме приплюснутий хінкалі. Кладемо його “швом” донизу, прикриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин.

Коли минуло 15 хвилин, акуратно дістаємо нашу форму з духовки. Обов’язково використовувати прихватки, щоб не обпектися. Кладемо тісто у форму і ножем наносимо хрестоподібний розріз на верхній частині хліба. Накриваємо форму кришкою і відправляємо в духовку випікатися на 30 хвилин.

Коли час мине, знімаємо кришку і знижуємо температуру до 200-210 градусів. Допікаємо ще 15 хвилин.

Смачний і хрусткий хліб готовий!