Активно готуючись до Великодня, знайшла цей рецепт. Це справжнє кулінарне диво: сирна паска без випікання

Великодній стіл, щедро накритий різноманітними стравами, завжди радує серце і душу святковою атмосферою. Головною з найбільш традиційних страв в українській культурі на ньому є, звісно, паска.

Неочікуваним варіантом приготування паски порадував своїх прихильників зірковий телеведучий та шеф-кухар Євген Клопотенко.

Зазвичай паску готують з дріжджового тіста, з якого вона виходить надзвичайно пухкою та ніжною. Проте не завжди є можливість або бажання провести час у кухні, чекаючи на підйом тіста. Тому ми пропонуємо вам цей чудовий рецепт сирної паски, який можна приготувати навіть без випікання. Рецепт дозволяє отримати справжню великодню паску з мінімальними зусиллями, а його смакові якості точно вас приємно здивують. Давайте разом створимо цей чарівний десерт і зануримося у святковий настрій Великодня!

Для формування паски вам знадобиться пасківник висотою не менше 11 см, а також марля, складена вчетверо такого розміру, щоб вона повністю вкрила всю форму, а її краї звисали.

Інгредієнти

  • Сир кисломолочний 700 г жирності  9%
  • Вершки від 33% жирності 350 мл
  • Жовтки 5 курячих яєць
  • Цукор 150 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Вершкове масло 100 г жирності 85,2% розм’якшене
  • Лимонна цедра 1 лимона
  • Мигдаль смажений подрібнений 50-75 г
  • Сіль 1 щіпка

Приготування

Сирна паска без випікання

Сир перебийте у блендері так, щоб він був ніжної дрібної консистенції.

Налийте у сотейник 200 мл вершків та розігрійте до поки не піде пара. Яєчні жовтки збийте разом з ванільним та звичайним цукром до однорідної білої маси. Влийте гарячі вершки, змішайте їх з жовтково-цукровою масою, а тоді поверніть у сотейник та заваріть, помішуючи, до загущення.

Зніміть з вогню й додайте масло. Все добре перемішайте та відправте до сиру. Всипте туди горіхи та цедру.

150 мл вершків збийте міксером до так званих “високих піків”, після чого обережно введіть до сирної маси та перемішайте все разом.

Тепер викладіть все у форму з марлею, утрамбовуючи. Форму розташуйте у мисці, накрийте її пласкою тарілкою та поставте зверху прес. Відправте у холодильник на 6 годин.

Готову паску прикрасьте на свій розсуд.

Популярне

Схожі статті

Слідом за Потапом забуде дорогу додому: Каменських підкорює іспанське телебачення неоднозначною піснею

Знаменита співачка Настя Каменських все частіше зʼявляється на іспанському телебаченні та все рідше на українському. Невже артистка планує кардинальні зміни у творчому шляху?

Полякова спекла паску сама, а Осадча і Ребрик купили: українські зірки показали, як відсвяткували Великдень

Серед українських знаменитостей майже не знайшлося тих, хто самостійно спік паски на Великдень. Та Оля Полякова вразила публіку своєю майстерністю і показала, як працює на кухні.

І тільки смерть розлучила їх: Скрябін, Писанка та чоловік Тіни Кароль до останнього подиху жили у шлюбі

Міцні зіркові родини іноді здатна розбити лише смерть. Дуже прикро, що подібне сталося з Кузьмою Скрябіним, Русланою Писанкою та чоловіком Тіни Кароль. Другі половинки зберігають вірність.