Соковитий м’ясний пиріг з розряду “гості вже в дорозі”: тісто просто дивовижне і швидке. Перевірила сама

Заливний пиріг за цим рецептом готується буквально 5 хвилин + час на випічку. При цьому він виходить нереально смачним: тісто пухке, а начинка соковита.

Заливні пироги – найпростіший варіант випічки. Не потрібно замішувати та розкачувати тісто, просто все змішав і залив рідким тістом начинку. Незважаючи на всю простоту приготування, такі пироги виходять дуже смачними.

Пропонуємо до вашої уваги вдалий рецепт заливного пирога з фаршем, який сподобається кожному.

Необхідні інгредієнти:

тісто:

  • яйця – 2 шт;
  • кефір – 1 склянка;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • цукор – 1 ч.л;
  • сода – 1 ч.л;
  • борошно – 1 склянка.

Для начинки:

  • фарш – 300 г;
  • цибуля – 2 шт;
  • сіль, перець, приправи за смаком.

Спосіб приготування:

Для приготування тіста потрібно використовувати кефір кімнатної температури, або ледь теплий. Кефір переливаємо у глибоку миску, додаємо сіль, цукор, яйця та соду і все розмішуємо вінчиком до однорідності. Поступово вводимо у тісто просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно виходить, як густа сметана.

Рецепт пухкого заливного пирога з варенням до чаю
Рецепт смачного заливного пирога з м’ясом

Для начинки змішайте фарш з дрібно нарізаною цибулею. Можна використовувати будь-який фарш: курячий, індичий, яловичий, свинячий, чи асорті. Фарш солимо, перчимо та додаємо улюблені спеції. Для цієї страви гарно підходять такі спеції: паприка, сухий часник, прованські трави, готові суміші для м’яса.

Форму для випічки змащуємо рослинною олією. Змастити потрібно стінки і дно форми. Виливаємо у форму половину всього тіста і розрівнюємо його. Далі викладаємо фарш: відщіпуйте невеликі шматочки і викладайте відразу на тісто. Заливаємо фарш другою частиною тіста і ставимо пиріг у розігріту духовку. Випікаємо пиріг при температурі 170 градусів 45 хвилин.

Рецепт смачного заливного пирога з м'ясом
Рецепт смачного заливного пирога з м’ясом

Готовий пиріг ріжемо на порційні шматки і подаємо до столу. Найкраще він смакує у гарячому вигляді, але залишається добрим і коли охолоне.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.