Беру банку шпротів, 2 буряка і готую геніальний салат! Смачний рецепт з простих продуктів на кожен день

Спробуйте приготувати салат за цим рецептом і він стане вашим фаворитом. Ситний, ніжний і пікантний – саме таким виходить салат зі шпротів і буряка.

Якщо ви любите традиційні салати “Мімоза” та “Оселедець під шубою”, цей рецепт вам точно сподобається. Цікаво, що цей салат стає ще смачнішим на другий день. Він дуже ніжний, соковитий і при цьому досить ситний.

Необхідні інгредієнти:

  • шпроти – 1 банка (240 г);
  • буряк – 2 шт (470 г);
  • картопля – 650 г;
  • морква – 250 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • яйця – 5 шт;
  • сіль, перець, майонез за смаком.

Спосіб приготування:

Овочі потрібно підготувати завчасно. Буряк, моркву та картоплю варимо у підсоленій воді (не очищаючи) до готовності та охолоджуємо. Яйця відварюємо вкруту і охолоджуємо.

Беремо форму, в якій будемо формувати салат. Дно форми змащуємо майонезом. Першим шаром викладаємо картоплю. Її потрібно натерти на крупну тертку. Зверху картоплю присолюємо, додаємо трішки чорного меленого перцю  і щедро змащуємо майонезом. Далі викладаємо дрібно нарізану цибулю і робимо сіточку з майонезу.

Рецепт ніжного та смачного салату зі шпротами і буряком
Рецепт ніжного та смачного салату зі шпротами і буряком

Шпроти відділяємо від олію і вилкою переминаємо, щоб були невеличкі шматочки. Викладаємо шар шпротів на цибулю і слідкуємо, щоб всі інгредієнти буди рівномірно розподілені по формі. Далі викладаємо шар натертої на крупну тертку моркви. Цей шар потрібно присолити, приперчити та змастити майонезом.

Наступним шаром викладаємо натертці яйця. Їх також присолюємо і змащуємо майонезом. Завершальним шаром викладаємо натертий буряк. Його присолюємо і щедро змащуємо майонезом.

Рецепт ніжного та смачного салату зі шпротами і буряком
Рецепт ніжного та смачного салату зі шпротами і буряком

Готовий салат можна їсти відразу, та він буде смачнішим, якщо настоїться в холодильнику кілька годин. Салат виходить дуже оригінальним за смаком. Шпроти надають йому дуже цікавого, злегка підкопченого та пікантного смаку. Всім любителям шпротів та салату “Оселедець під шубою” цей салат точно сподобається.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Про цю закуску дізналася від кума. Тепер без неї не проходить жодне застілля: пікантний рецепт із помідорів

Жодне застілля і зустрічі з друзями не може обійтися без напоїв, а вони, своєю чергою, - без закуски. Сьогодні ми підготували простий рецепт пікантної закуски з помідорів. На застіллі здивує всіх.

Радянські господині замочували м’ясо в цукровій воді: про цей кулінарний лайфхак мені розповіла прабабуся

У наших бабусь та прабабусь не було мікрохвильових печей та духовок із функцією розморожування. Тому доводилося вигадувати власні лайфхаки, як швидше розморозити м'ясо з морозилки.

Холостяк Нікіта Добринін носить сандалі на шкарпетки: важко повірити, що це колишній Даші Квіткової

Нікіта Добринін опублікував знімки, на яких позує навпроти дзеркала у тату-салоні. Ведучий показався в сандалях, під якими були шкарпетки білого кольору.