Заварний торт “Еклер”: готую його так просто, але ж ой як смачно виходить. Мій варіант замість “Наполеону”

Тісто торта "Еклер" нагадує смак заварних тістечок, а крем – неначе вершковий пломбір. Тож якомога швидше беріться до приготування – отримаєте неземне, просто райське задоволення.

Вам знадобиться:

  • 1 скл. борошна;
  • 125 г маргарину;
  • 1 скл. води;
  • 5 яєць;
  • 1 дрібка солі.

Для крему:

  • 500 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 140 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 40 г крохмалю;
  • 180 г вершкового масла;
  • 1 лимон (сік).
Торт Еклер на заварному тісті

Щоб зробити торт “Еклер”, почніть із приготування заварного тіста. Налийте воду в каструлю й поставте на вогонь. Коли вона майже почне закипати, додайте шматочки маргарину (можете замінити їх вершковим маслом). Посоліть.

Коли суміш закипить, всипте просіяне борошно. Ретельно перемішайте заварну масу. Витримайте на вогні близько 3 хвилин. Тісто має почати відставати від країв посуду. Перекладіть його в глибоку миску.

Торт Еклер на заварному тісті

Дайте 3 хвилини постояти. Потім починайте вводити яйця, ретельно розмішуючи масу дерев’яною лопаткою. Спочатку перемішайте до однорідності, лише потім додавайте наступне яйце. Воно має бути не твердим.

Дно форми 20 см вистеліть пергаментом. Змастіть низ та боки вершковим маслом. Викладіть половину тіста. Розгладьте ложкою так, щоб залишилися нерівності. Поставте у духовку, розігріту до 190 градусів. Час на випікання – близько 35 хвилин. Таким же чином спечіть другий корж.

Торт Еклер на заварному тісті

Допоки випічка холоне, беріться до крему. Молоко перелийте в сотейник і поставте на вогонь. Воно має закипіти. У мисочку розбийте яйця, всипте цукор та ванільку. Ретельно збийте масу вінчиком.

Всипте крохмаль і перемішайте суміш. Коли молоко закипить, зніміть його з вогню й дуже тоненькою цівочкою влийте в ячну масу. При цьому не припиняйте перемішувати вінчиком.

Перелийте назад у сотейник і поверніть на плиту. На повільному вогні, постійно перемішуючи, варіть до загущення. Потім перекладіть крем у мисочку й накрийте харчовою плівкою в контакт, щоб верх не затягнувся кірочкою.

Торт Еклер на заварному тісті

Масло дістаньте з холодильника завчасно. Почніть його збивати міксером. Потроху додавайте крем, не припиняючи збивати. Влийте лимонний сік і перемішайте масу ще раз.

На дно роз’ємної форми поставте корж нерівностями догори. Боки вистеліть пергаментом. Викладіть на нього весь заварний крем. Зверху додайте другий корж. Легенько притисніть його.

Затягніть верх харчовою плівкою і переставте торт до холодильника. Настоюватися він має 3-4 години. Можете залишити на всю ніч. Зніміть форму, відділіть пергамент. Верх торта “Еклер” присипте цукровою пудрою.

Популярне

Схожі статті

Всім би такі ділові зустрічі: модельєр Андре Тан розривав танцпол у Лондоні в костюмі Папи Римського

Модельєр Андре Тан завжди відрізнявся своїм ексцентричним стилем та несподіваними вчинками, але його остання поява у Лондоні в костюмі Папи Римського підігріла суспільну розмову.

Ароматні булочки, від яких домашні просто в захваті. Для начинки беру все, що знайду в холодильнику. Рецепт

Повітряні булочки зі смачною начинкою – мега смачна та ситна випічка до чаю або кави. Їх можна легко приготувати вдома, а магазинні ласощі не зрівняються з домашніми.

Слава Соломка знає про життя Олі Фреймут і її чоловіка за кордоном більше за інших: “Вона поїхала назавжди”

Телеведучий Слава Соломка висловився щодо виїзду за кордон своєї колеги, Ольги Фреймут, яка перебралася до Лондона не лише з дітьми, але й з чоловіком.