З гречкою та картоплею: неймовірний яворівський пиріг з листкового тіста від зірки “МастерШеф” Клопотенка

Відомо, що зірковий кухар Клопотенко часто здійснює кулінарні мандрівки Україною та збирає рецепти страв, які є улюбленими в тому чи іншому регіоні нашої країни.

З одним з таких рецептів кулінара ми хочемо вас сьогодні познайомити.

Пан Євген стверджує, що яворівський пиріг це страва, яку готують не лише на Яворівщини, а й по всієї Галичини на будь-які свята.  Втім ніщо не заважає спекти його й у любий звичайний день, зважаючи на те, що продукти для його приготування прості та доступні, а з появою у продажі готового листкового тіста це стало й зовсім легко та швидко.

Звичайно креативний кулінар творчо переробив рецепт під сучасні умови та потреби, але в цілому зберіг автентичність випічки.

Для випікання пирога вам знадобиться форма з бортами, змащена зсередини повністю олією, а також, заздалегідь розігріта до температури 180°C, духовка.

Інгредієнти

Приготування

Яворівський пиріг з гречкою та картоплею. Рецепт з YouTube-каналу Євгена Клопотенка 

Спочатку покладіть тісто розморозитися.

У цей час приготуйте начинку. Для цього гречку промийте під проточною водою. Залийте підсоленим окропом та відваріть до напівготовності.

Паралельно відваріть до повної готовності помиту та відчищену від шкірки картоплю. Потім переробіть її у пюре.

У сковорідці розігрійте олію, а тоді викладіть туди відчищену від лушпиння та нарізану дрібними кубиками цибулю. Смажте її на помірному вогні до поки вона не набуде золотисто-коричневого кольору. Не забувайте у процесі смаження помішувати.

Після того змішайте гречку, пюре, порізаний кубиками сир, 1 яйце, сіль, перець й цибулю в однорідну масу.

Розморожене тісто тонко розкачайте, а тоді 2/3 частини викладіть у форму так, як на фото.

Покладіть начинку всередину, а потім накрийте рештою тіста. Заліпіть його краї, змастіть збитим яйцем та випікайте у духовці протягом 40 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.