Ароматний та повітряний кекс до чаю за 10 хвилин + час на випічку: беру улюблені сухофрукти й замішую тісто

Це просто ідеальний кекс до чашки чаю! Особливість цієї випічки в тому, що у ній багато сухофруктів, які заздалегідь змішують з алкоголем. Спробуйте!

Рецепт смачного і ароматного кексу з сухофруктами! Його текстура виходить ніжною та легкою, а готується все досить просто. Пропонуємо розглянути приготування детальніше.

Інгредієнти

  • Вершкове масло – 140 г
  • Сіль – дрібка
  • Цукор – 110 г
  • Ванільний цукор – до смаку
  • Яйця – 3 шт.
  • Пшеничне борошно – 230 г
  • Розпушувач для тіста – 1,5 ч. ложки
  • Молоко – 60 г
  • Форма розміром 23х11 см
  • Сухофрукти, цукати – 200 г
  • Ром або апельсиновий сік – 50 г
  • Цедра апельсина – до смаку
Ароматний та повітряний кекс до чаю
Ароматний та повітряний кекс до чаю

Приготування

Заздалегідь підготувати необхідні інгредієнти, аби вони були кімнатної температури. У мисці поєднати бажані сухофрукти, цедру апельсина, апельсиновий сік або алкоголь та перемішати. Залишити сухофрукти постояти близько 1 години, час від часу перемішуючи. Змастити форму для випікання маслом, зверху посипати борошном. Ввімкнути духовку розігріватися до 180 градусів.

У глибоку посудину викласти м’яке вершкове масло, додати сіль, цукор, ваніль або ванільний цукор і перемішати інгредієнти спершу кухонною лопаткою, потім міксером протягом кількох хвилин до пишності. До збитої маси поступово розбивати яйця та збивати після кожного близько 1 хвилини. Влити молоко і знову перемішати.

Змішати борошно з розпушувачем і поступово просіювати сухі інгредієнти до рідких. Продовжити замішувати тісто міксером або вінчиком. До сухофруктів додати 2 столові ложки борошна від загальної кількості й добре перемішати. До тіста додати сухофрукти та знову перемішати.

Перекласти масу в підготовлену форму, рівномірно розподіливши лопаткою. За бажанням в центрі заготовки можна зробити поглиблення, щоб у процесі випікання по всій довжині утворилась тріщина. Випікати при температурі 180 градусів протягом 50 хвилин. Готовий кекс можна полити розтопленим шоколадом або глазур’ю.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.