Простий рецепт торта, який легко запам’ятати: на всі дні народження у нас на столі “Ніжний пломбір”

На день народження чи будь-яке інше свято на столі обов'язково має бути цей торт "Ніжний пломбір". Бісквітні коржі, просочені сиропом та перемащені кремом, просто тануть у роті.

Вам знадобиться:

  • 170 г борошна;
  • 120 г цукру;
  • 4 великих яйця;
  • 1,5 ч.лож. розпушувача.

Для просочування:

  • 100 мл води;
  • 50 г цукру;
  • 2 ст.лож. лимонного соку.

Для крему:

  • 130 г вершкового масла;
  • 120 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 3 ст.лож. борошна;
  • 1 ст.лож. ванільного цукру;
  • 350 г сметани.
Торт Ніжний пломбір на святковий стіл

Щоб зробити торт “Ніжний пломбір”, почніть із приготування бісквіта. Якщо у вас невеликі яйця, візьміть 5 штук. Збийте їх, щоб вийшла світла піна з дрібними бульбашками на поверхні.

Борошно змішайте з розпушувачем і просійте крізь сито. Акуратно потроху додавайте борошно в яєчну суміш, перемішуючи лопаткою зверху вниз. Це потрібно для того, щоб яйця не осіли.

Торт Ніжний пломбір на святковий стіл

Духовку увімкніть, щойно почнете робити бісквіт, оскільки його відразу треба відправляти випікатися. При цьому має бути 180 градусів. На дно форми 18-20 см у діаметрі вистеліть пергамент, який змастіть вершковим маслом. Боки не змащуйте нічим.

Випікатися бісквіт має близько 35 хвилин. Дверцята духовки попервах не відчиняйте, бо осяде. Коли вимкнете духову шафу, дверцята відчиніть, а витягніть випічку за 10 хвилин. Ще 10 хвилин нехай залишається у кімнаті прямо в формі. Лише після цього зніміть її.

Торт Ніжний пломбір на святковий стіл

Коли повністю прохолоне, розріжте на 3 коржі. Допоки бісквіт холоне, приготуйте просочування. Змішайте у кухлику воду, цукор та лимонний сік. Поставте на вогонь. Розігрівайте, допоки цукор не розчиниться повністю. Дайте прохолонути.

Для крему беріть сметану жирністю 25-30%. Вершкове масло дістаньте завчасно з холодильника, щоб трішки розм’якло. У мисочку вбийте яйце, додайте цукор із ванількою. Розітріть вінчиком. Додайте сметану й ретельно перемішайте. Потроху всипте просіяне борошно.

Торт Ніжний пломбір на святковий стіл

Поставте миску на водяну баню й розігрівайте до загущення, не забуваючи при цьому весь час перемішувати. Зніміть крем із плити. Перекладіть у мисочку й накрийте харчовою плівкою, щоб вона прилягала до поверхні.

Вершкове масло збийте міксером, щоб вийшла пишна маса. У процесі збивання додавайте по ложці сметанний крем. Він має охолонути до кімнатної температури. Крем-пломбір готовий. Затягніть його плівкою та витримайте в холодильнику хоча б 1 годину.

Коржі просочіть лимонним сиропом, змастіть кремом та викладіть один на інший. Поставте у холодильник на 5 годин. Прикрашайте, як підкаже фантазія. Наприклад, боки торта “Ніжний пломбір” присипте кокосовою стружкою. Видавіть із кондитерського мішечка зірочки та присипте кондитерськими перлинами.

Популярне

Схожі статті

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.