Стара капуста, яйця і трішки курятини: ароматна запіканка, від якої мій чоловік у захваті. Смачно та ситно

Якщо у вас вдома є капуста та яйця, пропонуємо рецепт легкого обіду для всієї родини. Ця запіканка виходить не лише поживною, але і дуже смачною.

Для приготування запіканки з овочами, куркою та сиром потрібні лише доступні продукти. Впевнені, що таку страву ви готуватимете часто, адже виходить вона дуже смачною. Пропонуємо розглянути рецепт детальніше.

Інгредієнти

  • Білокачанна капуста – 500 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Сметана (кефір або йогурт) – 50 г + 30 г для змащування
  • Сіль – 1,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений – до смаку
  • Твердий сир – 50 г
  • Рослинна або оливкова олія – 1 ч. ложка (для змащування форми)
  • Форма розміром 19х18 см, висота бортика 5 см
Ароматна запіканка, від якої мій чоловік у захваті
Ароматна запіканка, від якої мій чоловік у захваті

Приготування

Нарізати білокачанну капусту тонкими смужками (підходить як молода, так і стара капуста). Злегка перемішати капусту руками та перекласти в глибоку миску. До капусти розбити яйця і додати подрібнену кубиками цибулю. Туди ж натерти свіжу моркву на грубій терці.

Нарізати куряче філе дрібними шматочками (куряче м’ясо можна замінити індичим) і додати в миску до капусти. Влити сметану будь-якої жирності (можна замінити білим йогуртом або кефіром). Додати сіль та перець чорний мелений. Перемішати всі інгредієнти ложкою.

Форму для запікання змастити рослинною олією. Перекласти масу в підготовну форму, рівномірно розрівнявши. Зверху змастити 1 столовою ложкою сметани (за бажанням). Поверх заготовки посипати натертим на дрібній терці твердим сиром.

Відправити форму з майбутньою запіканкою в розігріту духовку при температурі 180 градусів на 45-50 хвилин (точний час випікання залежить від особливостей духовки). Готову запіканку залишити вистигати на 10-15 хвилин, нарізати на порційні шматочки та подавати до столу. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.