Улюблений салат моєї мами, тепер його готую і я: беру варені буряки та свіжі апельсини. Виходить дуже смачно

Коли хочеться підкріпитися чимось легеньким та свіжим, салат з буряком та апельсином чудово впорається з цією задачею. Салат готується за пʼять хвилин, чудово насичує та яскраво виглядає на столі.

Шукаєте щось освіжаюче, смачне та неординарне? Зустрічайте нову зірку на вашому столі – салат з буряком та апельсином! Цей салат вражає не лише своїм неперевершеним смаком, але й гармонійним поєднанням натуральних інгредієнтів, які подарують незабутні смакові враження усій вашій родині.

Салат з вареним буряком та апельсином
Салат з вареним буряком та апельсином

Буряк – унікальний овоч, завдяки якому можна приготувати безліч незрівнянних та вишуканих страв, які будуть не тільки смачними, а й корисними, оскільки в буряку містяться такі необхідні здоровʼю вітаміни, як: фолієва кислота, бета-каротин, вітаміни групи В та інші поживні речовини.

Інгредієнти:

  • 1 шт буряка (вареного)
  • 1 шт апельсина
  • 100 грам свіжої руколи
  • 1 жменька горіхів
  • 1 чайна ложка бальзамічного соусу (солодкого)
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 2 столові ложки апельсинового соку
  • Сіль за смаком

Приготування:

Спочатку обробіть буряк, зваривши його до м’якості, або запечіть у духовці. Потім охолодіть і очистіть, наріжте на невеличкі кубики. З апельсина зробіть кілька дольок, а потім видаліть шкірку. Розріжте дольки на кубики середнього розміру.

Як приготувати салат з апельсинами та буряками
Як приготувати салат з апельсинами та буряками

Руколу промийте під холодною водою та висушіть. Далі підсмажте горіхи на сухій сковороді до золотистого кольору. Потім горіхи дрібно поріжте або подрібніть іншим способом.

У великій мисці об’єднайте руколу, нарізаний буряк і апельсинові кубики. Додайте підсмажені горіхи. Наступним кроком буде приготування ароматної заправки.

У маленькій тарілочці змішайте бальзамічний соус, оливкову олію та апельсиновий сік. Посоліть за смаком. Полийте салат отриманою заправкою та ретельно перемішайте. Прикрасьте салат за бажанням залишками горіхів та додатковими шматочками апельсина.

Популярне

Схожі статті

“Нарешті ми знаємо”: молода дружина Віктора Павліка Репяхова назвала точний діагноз свого 2-річного сина

Молода дружина Віктора Павліка Катерина розповіла про остаточний діагноз свого маленького сина Михайла та поділилась його справами на тиждень.

“Притула нас кинув”: Педан пригадав про потаємні образи та як колега залишив його з Фреймут одних без грошей

Відомий український шоумен і ведучий Олександр Педан пригадав, як багато років тому Сергій Притула не зрозумів жарту та залишив його з колегою Фреймут одних і без грошей.

Торт “Наполеон” вийде набагато смачніше та ніжніше: мій фірмовий секрет – в одному простому інгредієнті

Якщо зробити "Наполеон" на сирному тісті, старий всім відомий рецепт заграє новими смаковими відтінками. Укупі з заварним кремом вийде справжній кулінарний шедевр.