Ідеально для борщу чи супу – часникові пампушки із зеленню: зі склянки борошна виходить купа такої смакоти

За цим рецептом ароматні, часникові пампушки будуть чудово смакувати до перших страв. Вони довго не черствіють та залишаються мʼякими. Спробуйте приготувати сьогодні та порадуйте родину смаколиками.

Українська кухня відома своєю смачною та витонченою палітрою смаків. Одним із найпопулярніших та неперевершених додатків до борщу є пампушки з часником. Ці пухкі, ароматні шматочки хліба з нарізаним часником додають неповторної пряності та насиченості смаку улюбленій українській страві.

Пампушки з часником до перших страв
Пампушки з часником до перших страв

Інгредієнти:

  • 500 грамів борошна
  • 10 грамів дріжджів
  • 1 склянка теплої води
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 3-4 зубчики часнику
  • Свіжа петрушка або кріп

Приготування:

Розчиніть дріжджі у теплій воді разом із цукром. Почекайте, доки дріжджі активуються, це займе приблизно 5-10 хвилин. У великій мисці змішайте борошно з сіллю. Додайте активовані дріжджі та олію до борошна. Замішайте тісто до однорідної консистенції. Накрийте миску рушником і залиште тісто на 1 годину для підйому.

Часник дрібно наріжте або натріть на терці. Зелень також наріжте дрібно. Перемішайте все разом та додайте чайну ложку олії.

Ідеальний рецепт пампушок з часником до борщу
Ідеальний рецепт пампушок з часником до борщу

Після підйому тіста викладіть його на стіл та розділіть на невеликі кульки (приблизно з половину кулака).

Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть пампушки на пекарський папір, залишаючи деякий проміжок між ними. Змажте зверху кожну пампушку сумішшю часника та зелені. Пекти пампушки у попередньо розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин або до золотистого кольору.

Після випікання ви отримаєте смачні та пухкі пампушки з часником, які додадуть неповторний смак вашому улюбленому борщу. Насолоджуйтесь смаком української кухні разом із цим простим, але надзвичайно смачним рецептом. Смачного вам!

Популярне

Схожі статті

Шеф-кухар із культового ресторану розкрив свій секрет соковитих свинячих стейків: легкий рецепт із начинкою

Свинячі стейки з начинкою — страва, яка приносить багатьом не тільки насолоду від їжі, але й справжню радість від кулінарного відкриття, від емоційного враження, яке вона залишає.

Куди поділась улюблениця Оксани Байрак та акторка в минулому Анастасія Зюркалова: тепер офіціантка у Канаді

Як відомо, доля — мінлива леді, що грає людиною завжди. Ось і улюбленицю режисерки жіночих серіалів Оксани Байрак Анастасію Зюркалову вона не оминула своїми "американськими гірками".

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.