Макарони та картоплю без нічого більше не їм: готую до них грибну підливку на вершках з плавленим сирком

Якщо у вас в холодильнику залишилися гриби, раджу приготувати цю ароматну та вершкову підливку. Вона чудово підійде до макаронів, картоплі чи будь-якої каші.

Грибна підливка – це чудовий спосіб додати смаку та аромату до будь-якої страви. Ніжний вершковий смак робить її ідеальним варіантом для подачі з макаронами або картоплею. Сьогодні ми поділимося з вами унікальним рецептом грибної підливки, яка точно підкорить ваші смакові рецептори та стане рятівною паличкою в моментах, коли потрібно приготувати щось смачненьке, але не стояти біля плити весь вечір.

Вершково-грибна підливка до макаронів чи картоплі
Вершково-грибна підливка до макаронів чи картоплі

Інгредієнти:

  • 400 грамів грибів (можна використовувати будь-які, наприклад, шампіньйони або гливи)
  • 200 мл вершків 20%
  • 1 плавлений сирок
  • 1-2 зубчики часнику
  • 3 столові ложки олії (наприклад, соняшникової або оливкової)
  • Сіль, чорний перець, прованські трави за смаком

Приготування:

Гриби очистіть і наріжте тонкими шматочками. Дрібно наріжте часник. Нагрійте олію на середньому вогні у сковорідці. Додайте часник і гриби. Смажте до того часу, поки гриби не стануть золотистими, а рідина, яку вони виділяють, не випарується.

Рецепт грибної підливки з вершками та плавленим сирком
Рецепт грибної підливки з вершками та плавленим сирком

Після цього додайте вершки та плавлений сирок, який перед цим слід натерти на терці. Перемішуйте до отримання однорідної консистенції. Приправте підливку сіллю, чорним перцем та прованськими травами за смаком. Зменшіть вогонь і готуйте ще кілька хвилин, доки підливка не стане густішою.

Підливу можна подавати з вареними макаронами або картоплею. Посипте верх підливки свіжою зеленню, такою як петрушка або кріп, для прикраси та аромату. Також вершково-грибна підливка чудово доповнить будь-яку кашу, стейки чи котлети. Спробуйте приготувати підливку за цим рецептом і гарантовано, що тепер гриби ви будете купляти частіше.

Популярне

Схожі статті

Підсіла на цей рецепт десерту з пишним і ніжним бісквітом: з маминого кулінарного зошита взяла. Дуже-дуже

Смачний десерт - це невід'ємна частина затишного вечора. Для цього чудово підходить бісквіт, а приготувати його можна незвично. Сьогодні ми підготували рецепт повітряного бісквіта на рослинній олії.

Сусіди аж пропонують мені свою допомогу на клумбі за шматочок такого бутерброда: намазка під “100 грам”

Щоб застілля пройшло не тільки весело, а й смачно, варто попіклуватися про страви на столі. Пропоную обрати намазку з малосольного оселедця. Без сумнівів, ця закуска перша зникне зі столу.

Рецепт випросила в ресторані. Сім’я і знайомі в захваті, а як же просто: медальйони зі свинини в мультиварці

Смачна вечеря для родини не обов'язково повинна вимагати безліч продуктів і витрат сил. Сьогодні ми підготували рецепт соковитих медальйонів зі свинини в мультиварці. Можна подавати навіть на свято.