Беру звичайни фарш і лаваш: виходить така смакота, що можу їсти її цілодобово – швидкий і доступний рецепт

Зі звичайного українського лаваша та фаршу можна приготувати традиційну мексиканську страву "Енчилада". Смачна і соковита запіканка сподобається кожному.

Енчилада – традиційна мексиканська страва, яка представляє собою тортилью з начинкою запечену в духовці під соусом. Цю смачну заморську страву легко можна приготувати вдома. З найпростіших продуктів і без зайвого клопоту ви отримаєте дуже смачну, соковиту страву з яскравим смаком.

Необхідні інгредієнти:

  • лаваш тонкий – 180 г;
  • твердий сир – 200 г;
  • фарш – 500 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • сіль, перець за смаком.

Для соусу:

  • помідори – 500 г;
  • паприка – 0, 5 ч.л.
  • цибуля – 1 шт;
  • часник – 3 зуб;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

Спосіб приготування:

Для початку приготуємо соус. Свіжі помідори тремо на крупну тертку. Також замість свіжих помідорів, ви можете використати томати у власному соку з банки.

Цибулю ріжемо дрібним кубиком. Розігріваємо сковорідку з рослинною олію і перекладаємо туди нарізану цибулю і смажимо до легкої золотистості. Далі до цибулі додаємо натерті томати і вичавлюємо через часникодавку часник. Додаємо до соусу сіль, перець, паприку та гострий перець. Все ретельно перемішуємо, тушкуємо на повільному вогні 5 хвилин. Соус готовий.

Рецепт смачної і соковитої запіканки з лаваша і фаршу
Рецепт смачної і соковитої запіканки з лаваша і фаршу

Готуємо начинку. Цибулю ріжемо дрібним кубиком і обсмажуємо на рослинній олії. Коли цибуля стане злегка золотистою, додаємо фарш і обсмажуємо його до готовності. Краще обрати свинячий фарш, але підійде будь-який.

В кінці обсмаження начинку солимо, перчимо і додаємо 5 ст.л зарання приготовленого соусу. Все перемішуємо і вимикаємо пательню.

Тонкий лаваш ріжемо на довгі прямокутники. Беремо одну заготовку лаваша і з однієї сторони викладаємо трохи начинки і натираємо твердий сир. Загортаємо все рулетом.

Рецепт смачної і соковитої запіканки з лаваша і фаршу
Рецепт смачної і соковитої запіканки з лаваша і фаршу

Готовий рулетик ділимо навпіл. Так робимо і з іншими заготовками.

Беремо форму для запікання і на дно викладаємо кілька ложок соусу. Далі викладаємо всі підготовлені рулетики і заливаємо соусом, що залишився. Засипаємо все натертим твердим сиром і ставимо запікатися у зарання розігріту духовку при температурі 200 градусів 15 хвилин.

Рецепт смачної і соковитої запіканки з лаваша і фаршу
Рецепт смачної і соковитої запіканки з лаваша і фаршу

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.