Стакан молока, 1 яйце і борошно: щотижня роблю такі пухкі та повітряні булочки до чаю. Розходяться на ура

Булочки за цим рецептом виходять пухкими і ніжними, що їх буквально можна їсти губами. Весь секрет у вдалому дріжджовому тісті, яке дуже просто готується.

Що може бути смачнішим домашньої випічки тільки з духовки?! М’які та пухкі домашні булочки завжди в рази будуть смачнішими за магазинні. Та багато господинь навіть не беруться за приготування випічки, адже дріжджове тісто дуже примхливе і не у всіх виходить.

Пропонуємо до вашої уваги рецепт пухких булочок на дріжджовому тісті, які легко готуються і виходять у всіх.

Необхідні інгредієнти:

  • молоко – 300 мл;
  • цукор – 100 г;
  • сухі дріжджі – 10 г;
  • яйця – 1 шт + 1 білок;
  • сіль – дрібка;
  • борошно – 550 г;
  • рослинна олія – 50 мл.

Для змащування:

  • жовток + 1 ст.л молока.

Спосіб приготування:

Ледь тепле молоко наливаємо у глибоку миску. Додаємо до молока дрібку солі, цукор і сухі дріжджі та розмішуємо все вінчиком.

Далі додаємо до молока яйце + 1 яєчний білок і знову розмішуємо вінчиком. Поступово вводимо у молоко просіяне борошно. Замішуємо тісто спочатку лопаткою, а потім руками. Коли тісто візьметься грудкою, додайте до нього рослинну олію без запаху і продовжуйте замішувати тісто. Готове тісто виходить м’яким, еластичним і не липне до рук.

Рецепт пухких і ніжних булочок до чаю на дріжджовому тісті
Рецепт пухких і ніжних булочок до чаю на дріжджовому тісті

Накриваемо тісто чистим рушником і залишаємо у теплому місці на 1 годину, щоб воно підійшло.

Через годину виймаємо тісто з миски, обминаємо його руками і ділимо на 11 частин. Кожну частинку скочуємо у кульку, а після цього розрівнюємо руками, або качалкою у тонкий коржик. Ділимо цей коржик навхрест на 4 частини. Викладаємо ці шматочки один на одного і з’єднуємо протилежні кінці, як це показано на фото.

Рецепт пухких і ніжних булочок до чаю на дріжджовому тісті
Рецепт пухких і ніжних булочок до чаю на дріжджовому тісті

Так формуємо всі булочки і викладаємо їх на деко, застелене пергаментним папером. Даємо булочкам підійти 10 хвилин, змащуємо їх сумішшю жовтка та молока і ставимо у зарання розігріту духовку при температурі 180 градусів випікатися 20 хвилин.

Рецепт пухких і ніжних булочок до чаю на дріжджовому тісті
Рецепт пухких і ніжних булочок до чаю на дріжджовому тісті

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Коли хочеться смачно їсти та худнути: тренер порадив приготувати салат “Мітла” з буряком та свіжою капустою

Салат "Мітла" – це не тільки смачна страва, а й спосіб підтримувати здоровʼя органів травлення. Інгредієнти містять багато корисних речовин, що дозволяють піклуватися про здоровʼя просто та смачно.

Як виглядають всі жінки Олександра Пономарьова і чи може Марія Яремчук бути вагітною від нього (ФОТО)

Олександр Пономарьов відомий усім нам як талановитий та іменитий співак. Його яскраві концерти збирають повні зали, а пісні - мільйони прослуховувань. Але що ж відбувається в особистому житті зірки?

На бутерброди замість ковбаси: ніжний паштет з курячої грудки, який і на святковий стіл можна подати

Паштет з курячої грудки, це неймовірно смачна страва, яка внесе різнобарвʼя у будь-який обід або вечерю. Паштет просто готувати, а зі свіжою випічкою чи крутонами він смакує просто ідеально.