Мої аж б’ються за останній шматок: картопля “Гостьова” розлітається як насіння. Готую завжди мега-порцію

Печена картопля - знайома нам усім страва, яка присутня практично на кожному столі. Здається, з нею випробувані всі рецепти і варіанти готування. Але сьогодні ми підготували рецепт, який вас здивує.

Ця страва чудово підходить для будь-яких приводів. Незвичайний рецепт здивує і вашу сім’ю, і гостей. При всьому цьому готується ця запечена картопля в мундирах дуже просто та швидко, тому підходить і для перекусу або тих моментів, коли не хочеться сильно навантажуватися готуванням. Будьте впевнені, така картопля розлетиться, як насіння.

Для приготування цього рецепта нам знадобитися:

  • Картопля – 5-6 штук
  • Печериці – 3-4 штуки
  • Вершкове масло – 100 грамів
  • Сметана – 1 столова ложка
  • Сир – 70 грамів
  • Часник – 3 зубчики
  • Чебрець сушений – 1 чайна ложка
  • Перець мелений
  • Сіль

Для початку миємо картоплю і відправляємо в каструлю вариться до готовності. Додаємо до неї сіль за смаком.

Печена картопля
Печена картопля

Тим часом, поки вона вариться, натираємо сир на дрібній тертці, дрібно нарізаємо гриби. У миску кладемо шматочок вершкового масла і додаємо до нього все, що заздалегідь подрібнили. Потім кладемо роздавлений часник, сиплемо сіль за смаком і чайну ложку сушеного чебрецю. Замість чебрецю може бути будь-яка зелень на ваш смак. Додаємо столову ложку сметани і все ретельно перемішуємо. У процесі перемішування сиплемо перець за смаком. Це може бути як чорний перець, так і суміш перців.

До цього моменту картопля вже готова. Дістаємо її, нарізаємо половинками і викладаємо на блюдо для запікання зрізом догори. Тепер викладаємо приготовлену начинку на кожен зріз. Відправляємо все це в духовку і випікаємо за температури 200 градусів 15-20 хвилин. Для краси готову картоплю можна додатково посипати зеленню.

Смачна та незвичайна картопля в мундирах готова!

Популярне

Схожі статті

Підсіла на цей рецепт десерту з пишним і ніжним бісквітом: з маминого кулінарного зошита взяла. Дуже-дуже

Смачний десерт - це невід'ємна частина затишного вечора. Для цього чудово підходить бісквіт, а приготувати його можна незвично. Сьогодні ми підготували рецепт повітряного бісквіта на рослинній олії.

Сусіди аж пропонують мені свою допомогу на клумбі за шматочок такого бутерброда: намазка під “100 грам”

Щоб застілля пройшло не тільки весело, а й смачно, варто попіклуватися про страви на столі. Пропоную обрати намазку з малосольного оселедця. Без сумнівів, ця закуска перша зникне зі столу.

Рецепт випросила в ресторані. Сім’я і знайомі в захваті, а як же просто: медальйони зі свинини в мультиварці

Смачна вечеря для родини не обов'язково повинна вимагати безліч продуктів і витрат сил. Сьогодні ми підготували рецепт соковитих медальйонів зі свинини в мультиварці. Можна подавати навіть на свято.