Все змішала за 5 хвилин і в духовку: пиріг “День і ніч” на молоці має вигляд дорогої випічки з кондитерської

Заколотити тісто для пирога "День і ніч" можна буквально за лічені хвилини. Ще 40 хвилин потребує випікання у духовці. Натомість отримаєте запашну випічку з білою та шоколадною половинками.

Вам знадобиться:

  • 3 яйця;
  • 1 скл. цукру;
  • 1 скл. молока;
  • 0,5 скл. олії;
  • 2 скл. борошна;
  • 1 ч.лож. розпушувача;
  • 2 ст.лож. какао;
  • 2 ст.лож. води;
  • 1 пакетик цукрової пудри.
Двоколірний пиріг Дінь і ніч

Для приготування пирога “День і ніч” яйця розбийте в глибоку мисочку. Збийте їх вінчиком до однорідності. Всипте цукор і продовжуйте розмішувати. Влийте молоко та олію та ще раз збийте вінчиком.

Двоколірний пиріг Дінь і ніч

Поставте над мискою сито й пропустіть крізь нього борошно. Додайте розпушувач. Перемішайте суміш. Має вийти консистенція густої сметани. В іншій мисочці змішайте порошок какао з водою. Перемішайте ложкою, щоб маса стала однорідною.

Двоколірний пиріг Дінь і ніч

Вилийте у какао половину білого тіста. Перемішайте, щоб стало коричневим. Скляну широку форму змастіть шматочком вершкового масла. По центру виставте склянку дном догори.

Починайте виливати біле та шоколадне тісто одночасно з різних боків від склянки. З одного боку буде біла частина, а з іншого – коричнева. Духовка вже має бути на цей момент розігріта до 180 градусів. Закладіть двоколірний пиріг у духову шафу й випікайте 40 хвилин.

Двоколірний пиріг Дінь і ніч

Дістаньте готовий пиріг “П’ятихвилинка” з духовки. Залиште холонути прямо у формі. Після цього акуратно витягніть склянку. Позбавте випічку від форми й притрусіть цукровою пудрою.

Пиріг виходить пухкий, трішки вологий. Якщо розрізати “День і ніч” на межі чорного й білого, вийде дуже гарний шматочок. Решта домашніх можуть вибрати, яким кольором пирога бажають поласувати.

Популярне

Схожі статті

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.

Усього 4 інгредієнти, а така смакота: в ресторані спробувала салат, в який закохалася з першого шматочка

Усі ми любимо салати, адже це смачна страва на всі випадки життя. Сьогодні ми підготували рецепт простого салату, для приготування якого потрібні найдоступніші продукти, а смак сподобається кожному.

Картопляна запіканка на сковороді по-швейцарськи: рецепт, як у найкращих ресторанах, але на домашній кухні

Картопляна запіканка - це дуже простий, але при цьому смачний і ситний варіант обіду або вечері нашвидкуруч. Саме такий рецепт запіканки на сковорідці ми сьогодні й підготували. Сподобається кожному.