Усі мої казали, що це магазинні, але нічого подібного: обожнюю мариновані шампіньйони за рецептом Клопотенка

Мариновані гриби можна купити в будь-якому продуктовому магазині. Але приготувати їх вдома, це значно смачніше та бюджетніше. Рецепт від Євгена Клопотенка допоможе смачно замаринувати гриби.

Шампіньйони – це не тільки смачна закуска, але й джерело корисних речовин. Вони прекрасно поєднуються з різноманітними інгредієнтами, особливо якщо мова йде про маринад. Сьогодні ми розглянемо унікальний рецепт маринованих шампіньйонів від відомого кулінара Євгена Клопотенка. Готуйтеся насолоджуватися смаком, який захопить вас з першого грибочка!

Як приготувати вдома мариновані грибочки
Як приготувати вдома мариновані грибочки

Інгредієнти:

  • 400 грамів шампіньйонів
  • 500 мілілітрів води
  • 6 столових ложок яблучного оцту або 4 столові ложки звичайного оцту 9%
  • 1 чайні ложки цукру
  • 2 лаврових листки
  • 5 штучок чорного перцю
  • 3 штучки запашного перцю
  • 0,5 чайної ложки зерен гірчиці
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1-2 цибулини
  • 2 чайні ложки солі
  • 3 гілочки кропу

Приготування:

Очистіть шампіньйони від забруднень, але не мийте їх. Видаліть нижній кінець ніжки, а потім наріжте гриби на крупні шматочки. Якщо гриби невеликого розміру, то різати їх не потрібно.

У невеликій каструлі змішайте нарізану цибулю воду, оцет, цукор, лаврові листки, чорний перець, запашний перець, зерна гірчиці, сіль і нарізаний часник. Доведіть до кипіння і варіть протягом 5 хвилин. Потім відключіть вогонь і залиште маринад настоятися протягом 10 хвилин.

Рецепт домашніх маринованих шампіньйонів
Рецепт домашніх маринованих шампіньйонів

У великій мисці або банці відповідного розміру розташуйте шампіньйони, а на верх них – цибулину та кріп. Залийте їх гарячим маринадом так, щоб всі гриби були ним покриті.

Покривши посудину кришкою або плівкою, залиште шампіньйони настоятися в маринаді протягом 8-12 годин (найкраще на ніч) в холодильнику. Після маринування вийміть шампіньйони з маринаду і подайте їх на стіл, змастивши оливковою або соняшниковою олією. Гриби готові до споживання!

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.