Змішала тісто ложкою і розтягла по формі, а начинки міняю по настрою. “Смугастий” пиріг без замісу руками

Часто настають моменти, коли хочеться смачного десерту, але руки бруднити не хочеться. Сьогодні ми підготували рецепт пирога, після якого руки залишаться чистими, але результат порадує кожного.

Пиріг починається з тіста. Для нього нам знадобитися:

  • Яйця – 3 штуки
  • Цукор – 7 столових ложок
  • Дріжджі – 25 грамів
  • Молоко – 500 мілілітрів
  • Ванільний цукор – 10 грамів
  • Вершкове масло – 60 грамів
  • Борошно – у міру густоти індивідуально
  • Цедра лимона

Для початку виливаємо в миску молоко і додаємо 3 яйця. Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури, це важливо для дріжджового тіста. Тепер додаємо цукор і ванільний цукор. Усе це ретельно перемішуємо. Тепер поступово додаємо борошно, весь час помішуючи. Далі в процесі додаємо вершкове масло. Воно має бути розм’якшеним, але при цьому не розтопленим.

Тепер додаємо трохи цедри лимона. Вона освіжить пиріг і додасть йому легкості. Весь цей час додаємо борошно. Його беремо на око стільки, щоб тісто вийшло густим, як на щільні оладки. Коли тісто буде вже достатньої густоти, додаємо до нього дріжджі. Вимішуємо тісто приблизно 2-3 хвилини. Накриваємо миску рушником і залишаємо приблизно на 30-40 хвилин, щоб підійшло.

Пиріг із будь-якою начинкою
Пиріг із будь-якою начинкою

Поки тісто піднімається, займемося посипкою. Для неї нам потрібно:

  • Вершкове масло – 60 грамів
  • Цукор – 60 грамів
  • Борошно – 60 грамів
  • Черешня – 300 грамів (ягоди за смаком)
  • Крохмаль – 1 столова ложка

Щоб приготувати посипку, в один посуд змішуємо борошно, цукор і вершкове масло. Ретельно перемішуємо їх до отримання невеликої крихти.

Коли тісто підійде, перекладаємо його у форму для випікання. Перед цим її потрібно трохи змастити вершковим маслом і присипати борошном. Тісто вирівнюємо до одного рівня.

Пиріг із будь-якою начинкою
Пиріг із будь-якою начинкою

Начинкою можуть слугувати будь-які ягоди на ваш смак. У нашому випадку це черешні. Попередньо витягуємо з них кісточки та додаємо трохи крохмалю. Викладаємо ягоди на пиріг, трохи вдавлюючи в тісто.

Залишаємо пиріг під рушником приблизно на 10 хвилин, щоб він відпочив і ще трохи підійшов. Коли тісто підніметься, рівномірно посипаємо пиріг підготовленою крихтою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 35-40 хвилин. Готовність можна перевіряти зубочисткою, із середини тіста вона має виходити чистою.

Смачний і легкий пиріг готовий!

Популярне

Схожі статті

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.