Посмажила білокачанну капусту в клярі і вийшла смачніша, ніж цвітна: ніхто не зрозумів, але добавки просять

Капуста знайома всім нам як один з інгредієнтів багатьох страв. Але що якщо перетворити її на самостійну страву? Рецепт, який ми сьогодні підготували, здивує вас і нікого не залишить байдужим.

Капустою, здається, вже нікого не здивувати. Для нас вона всього лише інгредієнт для безлічі салатів та інших страв. Але звичну нам капусту можна перетворити і на самостійну страву. Сьогоднішній наш рецепт відкриє вам цей продукт по-новому.

Для приготування такої капусти нам знадобиться:

  • Білокачанна капуста – 1 кілограм
  • Яйця – 2-3 штуки
  • Сметана – 2 столові ложки
  • Сіль – 0,5 чайної ложки
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Крохмаль – 3-4 столові ложки
  • Борошно для панірування – 3-4 столові ложки
  • Рослинна олія для смаження

Для початку відправляємо качан капусти в мікрохвильовку на 8 хвилин за помірно високої температури. Потім потрібно розрізати його на 4 частини, а потім кожну з них ще навпіл. Мають вийти невеликі цілісні пласти.

Далі займемося кляром. Для його приготування розбиваємо в миску 2-3 яйця, насипаємо до них половину чайної ложки сіль, трохи чорного меленого перцю та дві столові ложки сметани. Усе це збиваємо вінчиком до однорідної консистенції. Далі додаємо 3 столові ложки крохмалю і знову збиваємо.

Капуста в клярі
Капуста в клярі

Тепер нам знадобитися дві широкі плоскі миски. Такий посуд потрібен, щоб було зручніше вмочати капусту. В одну насипаємо борошно, а в іншу переливаємо підготовлений кляр.

Спочатку занурюємо шматки капусти в борошно, щоб обидва боки ним покрилися, потім точно так само і в кляр. Далі викладаємо капусту на розігріту пательню з олією та смажимо до рум’яної золотистої скоринки з обох боків. На кожен бік знадобитися приблизно 4-5 хвилин на середньому вогні.

Смачна і незвичайна капуста готова!

Популярне

Схожі статті

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.

Караоке на майдані в США. Ігор Кондратюк в черговий раз поїхав до Америки: збирає гроші чи відвідує доньку?

Телешоу "Караоке на майдані" давно стало культовим в українському телеефірі. Але відомий телеведучий Ігор Кондратюк знову поїхав з ним у турне до США, залишаючи глядачів розмірковувати про це.

Ця закуска зі святкового столу завжди зникає першою: курячі трубочки з зеленою цибулею та плавленим сирком

Коли справа доходить до святкового столу, хочеться здивувати гостей не лише смаком, але й виглядом страв. Трубочки з курячої грудки із зеленою цибулею та плавленим сирком — саме те, що треба.