Чоловік дифірамби мені співає за таку скумбрію: малосольна риба, яку подаю вже через 3 години. Без оцту

Зазвичай на засолювання скумбрії іде до двох діб. Якщо скористатися цим рецептом, зможете куштувати малосольну рибку вже за 3 години. А все тому, що у розсіл опускають шматочки, а не всю тушку.

Зовсім не обов’язково купувати солону скумбрію. Її легко засолити в домашніх умовах. Вийде навіть набагато смачніше.

Вам знадобиться:

  • 2 скумбрії;
  • 500 мл води;
  • 2 ст.лож. солі;
  • 1 ч.лож. цукру;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • 3 лаврових листи.
Малосольна скумбрія в домашніх умовах

Щоб зробити малосольну скумбрію, багато спецій не потрібно брати. Вистачить чорного перцю та лавового листя. Та якщо є бажання отримати гостренький смак, можете додатково покласти трішечки коріандру, гвоздики, духмяного перцю.

Малосольна скумбрія в домашніх умовах

Рибу розморозьте в холодильнику. Не треба класти до мікрохвильової печі або заливати окропом. Часу на розморожування в такому разі піде більше, але в підсумку виграє смак. До кінця не розморожуйте. Нарізати скумбрію легше, якщо вона залишилася трішечки підмерзлою.

Малосольна скумбрія в домашніх умовах

У тушок відріжте голівки та хвостики. Виберіть нутрощі укупі з чорною плівкою. Наріжте кружальцями завтовшки 2 см. Викладіть у контейнер, де будете солити. Тепер поставте на плиту каструльку з водою. Всипте туди сіль, цукор, горошки чорного перцю та лавровий лист. Розмішайте ложкою.

Малосольна скумбрія в домашніх умовах

Коли цукор із сіллю розчиняться повністю, зніміть розсіл із плити та залиште холонути. Залийте у контейнер із рибою. Закрийте щільно кришкою. Якщо шматочки не покрилися повністю, доведеться їх перевертати. Поставте у холодильник.

За бажанням, додайте цибулину, нарізану кільцями. За кілька годин малосольну рибку можна діставати й куштувати. Але бажано витримати всю ніч. Усе, що недоїли, складіть назад у контейнер і поверніть у холодильну шафу.

Популярне

Схожі статті

Найшвидший торт, який мені колись доводилось пекти: легкі коржі із заварним кремом самі тануть в роті

Важко уявити щось більш апетитне, ніж аромат свіжоспеченого торта. Він — справжній шедевр кулінарії, якщо його секрет полягає в гармонійному поєднанні бісквітних коржів та ніжного заварного крему.

Щось давно не чутно: куди поділась й чим займається зараз суддя шоу “Україна має талант” Слава Фролова

Талановиту, яскраву та харизматичну суддю багатьох сезонів талант-шоу "Україна має талант" Славу Фролову глядачі запам'ятали та полюбили. Але минуло вже кілька років, як вона зникла з екранів.

Найяскравіший у світі торт “Королівський рубін” можна приготувати навіть на весілля: красиво та святково

У світі кулінарії існують деякі творіння, які вражають не лише смаком, але й виглядом. Один з таких десертів — найяскравіший у світі торт "Королівський рубін".