З’їдять за хвилину! Новий салат з буряка на кожен день і на свято – такий простий, а розлітається на ура

Навіть з самого звичайного буряка можна зробити салат, який достойний бути на святковому столі. Соковитий, легкий і водночас ситний – саме таким виходить салат за цим рецептом.

Буряк – не лише смачний, а й корисний коренеплід, який треба споживати людям різного віку. Буряк добре впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, нормалізує кров’яний тиск і запобігає передчасному старінню.

Найчастіше буряк споживають у різноманітних салатах. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний новий салат з буряка, який готується з домашнім майонезом. Страва виходить дуже багатою і цікавою за смаком.

Необхідні інгредієнти:

  • буряк – 1 шт (крупний);
  • морква – 2 шт;
  • твердий сир – 80 г;
  • часник – 1 зуб.;
  • петрушка – 20 г;
  • грецькі горіхи – 20 г.

Для майонезу:

  • молоко – 100 мл;
  • лимонний сік – 2 ст.л;
  • олія – 200 мл;
  • гірчиця – 1 ч.л;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • цукор – 1 ч.л.

Спосіб приготування:

Буряк та моркву потрібно завчасно відварити у підсоленій воді. Овочі треба злегка недоварити, щоб серцевинка залишалася твердувата, тоді овочі будуть більш соковитими.

Натираємо буряк на тертку для корейської моркви. Так само натираємо моркву та твердий сир.

Рецепт нового святкового салату з буряка
Рецепт нового святкового салату з буряка

Петрушку дрібно кришимо і додаємо до салату. Грецькі горіхи підсушуємо на пательні і дрібнимо ножем та додаємо в салат. За бажанням, у салат можна додати насіння соняшника, гарбуза, чи інші горіхи. Вичавлюємо у салат зубчик часнику і все ретельно перемішуємо.

Готуємо домашній майонез на молоці. Для цього вам знадобиться погружний блендер.

В чашу блендера, або в банку наливаємо молоко і олію без запаху. Збиваємо погружним блендером 10-15 секунд. Далі у цю суміш додаємо лимонний сік, сіль, цукор та гірчицю і продовжуємо збивати блендером до загустіння.

З вказаних інгредієнтів вийде більше майонезу, ніж потрібно для салату. Залишки соусу ви можете використовувати для приготування інших страв.

Заправляємо салат отриманим соусом, добре перемішуємо і подаємо до столу.

Рецепт нового святкового салату з буряка
Рецепт нового святкового салату з буряка

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Серце б’ється економно”: Володимир Остапчук зізнався, з яким вродженим діагнозом народився 39 років тому

Відомий український шоумен і ведучий Володимир Остапчук розповів про свій стан здоров'я, який не так давно не давав йому спокою. Що сталось зі знаменитістю?

Це найкращий салат з буряка, який я готувала: з’їдається за 1 хвилину. Смачний рецепт на мінімум продуктів

У теплу весняну пору немає нічого кращого, ніж смачний салат. Чудовим варіантом основного продукту може стати буряк, а до нього ще кілька інгредієнтів. Саме такий рецепт ми сьогодні й підготували.

Один раз спробувала таку начинку для вареників і закохалась в цей рецепт. Ніжне тісто та секретний фарш

Вареники з м'ясом – страва, яка давно стала фаворитом у багатьох гурманів. Поєднання соковитого м'яса, засмажки з цибулі та ніжного тіста – це мега смачно. Спробуйте!