Так деруни смажать в ресторанах і у
нас вдома: дружина переказала рецепт. Румʼяні з усіх боків і дуже смачні

Деруни – класична українська страва, яка завжди смачна та доречна за будь-яким столом. Зробити деруни ще смачнішими можна додавши до картоплі натертий сир.

Українська кухня завжди славилася своєю автентичністю та неповторним смаком. Однією з найпопулярніших страв, яка зачаровує своїм ароматом та смаком, є деруни з сиром. Ця страва – справжня скарбниця українських смаків, яка не залишить байдужим жодного гурмана.

Деруни з додаванням сиру виходять ароматні та золотисті
Деруни з додаванням сиру виходять ароматні та золотисті

Інгредієнти:

  • Картопля – 5-6 середніх картоплин
  • Сир твердий – 200 грамів (натертий на тертці)
  • Цибуля – 1 середня цибулина (дрібно нарізана)
  • Пшеничне борошно – 2 столові ложки
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія – для смаження

Приготування:

Як приготувати смачні деруни з цікавим інгредієнтом
Як приготувати смачні деруни з цікавим інгредієнтом

Картоплю вимийте та очистіть від шкірки, а потім натріть на крупній тертці. Краще після натирання віджати картоплю від зайвої рідини, щоб деруни не розривалися при смаженні, а олія не стріляла від вологи.

До картопляної маси додайте натертий сир, дрібно нарізану цибулю, яйця, пшеничне просіяне борошно, сіль та перець за смаком. Ретельно змішайте всі інгредієнти до однорідної маси. Якщо маса занадто рідка, можна додати трохи більше борошна.

Розігрійте рослинну олію у сковорідці на середньому вогні. Формуйте ложкою невеликі котлетки, або скоріш оладки з отриманої маси та обсмажуйте з обох сторін до золотистого кольору. Обережно перевертайте деруни, щоб вони рівномірно зарум’янилися з усіх сторін. Завдяки сиру утвориться золота та смачна скоринка з усіх боків.

Румʼяні та золотисті деруни з сиром
Румʼяні та золотисті деруни з сиром

Готові деруни відкладіть на паперовий рушник, щоб позбавитися надмірної кількості олії та зменшити жирність готової страви. Подаємо деруни з сиром гарячими, за бажанням можна подати зі сметаною або маринованими огірками. Також деруни смакують зі свіжими овочами, часниковим соусом та салатами та ваш смак.

Цей рецепт допоможе вам з легкістю приготувати деруни з сиром, які точно стануть улюбленими у вашій сім’ї. Насолоджуйтеся справжнім смаком української кухні та часом з рідними й близькими за смачною вечерею!

Популярне

Схожі статті

Людмила Барбір вперше показала свого сина Тараса: неможливо повірити, що вона – мама такого дорослого хлопця

Людмила Барбір відома всім як телеведуча ранкового шоу «Сніданок з 1+1». Про її сім'ю відомо мало. Але нещодавно ведуча виставила фото на честь свята і здивувала шанувальників дорослим сином.

Єдина донька Тараса Тополі і Alyosha росте копією мами і тата: на кого більше схожа 3-річна Марійка

Тарас Тополя та його дружина Alyosha поділилися душевною сімейною світлиною, на якій видно єдину доньку подружжя, Марійку. Підписники дали коментар, на кого все ж таки схожа дівчинка.

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.