Щоб від курячого філе не можна було відірватися, мариную м’ясо в меді: на аромат збігаються навіть сусіди

З медом можна робити не лише тортики, але й другі страви. Якщо запекти куряче філе з медом та гірчицею, вийде щось надзвичайно смачне й дуже ароматне. Спробуйте й не пошкодуєте.

Вам знадобиться:

  • 3 курячих філе;
  • 100 г меду;
  • 2 ст.лож. гірчиці;
  • 1 ст.лож. спецій для курки;
  • 1 дрібка чорного меленого перцю;
  • 0,5 ч.лож. солі.
Куряче філе, запечене в медово-гірчичному соусі

Куряче філе в гірчично-медовому соусі виходить надзвичайно соковите, а готується дуже легко. М’ясо промийте, обсушіть. Присипте спеціями, посоліть та поперчіть. Мед змішайте з гірчицею та залийте курятину. Розітріть руками, щоб суміш всоталася в м’ясце.

Куряче філе, запечене в медово-гірчичному соусі

Залиште на 30 хвилин, щоб замаринувалося. Якщо часу не бракує, загорніть мисочку з курячим філе харчовою плівкою і поставте до холодильника на 2-3 години. Так м’ясо стане ще смачнішим.

Гірчицю беріть будь-яку або приготуйте з гірчичного порошку. Якщо мед загустів, розтопіть його на водяній бані чи у мікрохвильовій печі.

Куряче філе, запечене в медово-гірчичному соусі

Форму для випікання змастіть вершковим маслом, викладіть філе й полийте медово-гірчичною сумішшю. Поставте у духовку, яку розігрійте до 200 градусів. Запікайте 30 хвилин. Час від часу поливайте м’ясо соком, який виділився.

Куряче філе, запечене в медово-гірчичному соусі

Спеції для курки можуть містити сіль та чорний перець. Тому уважно прочитайте пакування перед тим, як солити й перчити м’ясо, щоб не пересолити й не переперчити. Замість філе можете брати й інші шматочки курки.

Бажано тільки вирізати кісточку й знімати шкуринку. Якщо запікатимете разом із кісточкою, знадобиться більше часу, щоб курятина зготувалася. Замість шматочків курки можете брати індичку. Вийде теж смачно.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.