Готую за 20 хвилин разом без випічки, а виходить такий, ніби цілий день простояла на кухні: торт “Пломбір”

Дуже смачний тортик "Пломбір" виходить вдалим і гарно тримає форму — ми перевірили. Цей десерт без духовки точно не залишить байдужим нікого. Спробуйте!

Пропонуємо легкий та смачний торт без духовки за рецептом українського кулінара Лізи Глінської. Порадуйте своїх близьких тортиком “Пломбір”. Він точно припаде до смаку всім любителям солоденького.

Інгредієнти для крихти

  • Борошно – 300 г
  • Цукор – 100 г
  • Вершкове масло (жирністю 82%) – 180 г

Для крему

  • Молоко – 500 мл
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Борошно – 1 ст. ложка
  • Крохмаль – 25 г
  • Ваніль
  • Вершкове масло  – 100 г
  • Желатин – 14 г
  • Вода – 70 мл
  • Вершки – 300 мл
 Торт Пломбір. Скріншот — Ліза Глінська
Торт Пломбір. Скріншот — Ліза Глінська

Рецепт

Спочатку слід приготувати крихту. Для цього у глибокій мисці змішати борошно з цукром. До сухих продуктів натерти на дрібній тертці заморожене вершкове масло та перемішати. Розділити крихту на 3 однакові частини. Одну частину залишити на столі, дві інші прибрати в холодильник. Обсмажити першу частину крихти на сковороді, помішуючи. Готову крихту зняти з плити. Так само приготувати залишені частини крихти.

Для приготування крему потрібно замочити желатин у холодній воді, перемішати та залишити на 10 хвилин. Влити молоко в каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. В окремій мисці поєднати яйця з цукром за допомогою вінчика. Додати крохмаль, борошно та знову перемішати до однорідності. Перелити 1/3 молока до яєчної маси, перемішати, потім перелити цю суміш до залишеного молока в каструлю. Поставити на плиту й готувати крем, постійно помішуючи вінчиком. Крем повинен прокипіти 20-30 секунд.

Зняти каструлю з плити, додати желатинову масу та перемішати. До гарячої маси додати вершкове масло. Знову перемішати. Перелити крем в окрему посудину, накрити харчовою плівкою “в контакт” і залишити у холодильнику.

Збити вершки до стійких піків. Вийняти крем із холодильника та з’єднати його з вершками до однорідного стану. У роз’ємну форму викласти перший шар із крихти (знадобиться 100 грамів крихти). Після викласти шар крему (250 грамів). Рівномірно розподілити кожен шар, чергуючи один за одним. Останній шар повинен бути з крихти. Залишений крем викласти фігурною насадкою поверх крихти. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Картопляна запіканка на сковороді по-швейцарськи: рецепт, як у найкращих ресторанах, але на домашній кухні

Картопляна запіканка - це дуже простий, але при цьому смачний і ситний варіант обіду або вечері нашвидкуруч. Саме такий рецепт запіканки на сковорідці ми сьогодні й підготували. Сподобається кожному.

Найпростіший варіант для всієї родини. За останній шматочок змагаються: ледачий пиріг із сиром на сковороді

Усі ми любимо випічку, без неї важко уявити гарний вечір. Але часом так ліньки розводити готування і тісто. Сьогодні ми підготували рецепт ледачого пирога з лаваша з сиром і ковбасою на сковороді.

Діти швидко зростають: Олена Тополя показала, як нині виглядає її найменша 3-річна донечка в оточенні братів

Двох старших синів Олена Тополя показує широкому загалу доволі часто, а от найменшу донечку Марійку намагається приховувати від прихильників. Усе ж на деяких фото можна роздивитися 3-річну дитину.